КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Гречані голубці з опеньками

  • Голубці гречані 
  • 1 невелика квашена капустина
  • 1 склянка гречки
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • 1 зубок часнику
  • 50г сушених грибів (опеньки)
  • 1 ложка борошна, олія 
  • лавровий лист, перець, сіль

Попередньо замочені гриби відварити.
Відварити гречку до напів-готовності.
Капустину розібрати на листки та зрізати гострим ножем потовщення на них.
На олії спасерувати посічену цибулю та змішати половину її з кашею, вибити туди яйце, посолити та перемішати.
Положити по ложці начинки на листок та скрутити тугі, невеликі голубці.
Дно чавунця чи каструлі виложити залишками листків, зверху щільно один до одного положити голубці.
Зверху положити 2 лаврових листка, 5 горошин перцю.Налити 3 ложки олії та води до половини рівня.
Поверх положити груз - кришку чи тарілку. Накрити кришкою та готувати в духовці протягом 1,5 години при температурі 220*С.
Тим часом треба приготувати підливку.
Спасерувати на сухій сковороді ложку борошна до світло-коричневого кольору, влити ложку олії та  добре розмішати, щоби не утворилося грудок, всипати решту пасерованої цибулі, відварені гриби, доливаючи  воду у якій вони варилися, має вийти підливка густини сметани, дати закипіти, вичавити туди часник, посолити.Можна також додати сметани.
Голубці  подають гарячими з підливкою.

Tags: Гриби, Другі страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments