?

Log in

No account? Create an account
20 лютий 2006 @ 14:31 Гречані голубці з опеньками
  • Голубці гречані 
  • 1 невелика квашена капустина
  • 1 склянка гречки
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • 1 зубок часнику
  • 50г сушених грибів (опеньки)
  • 1 ложка борошна, олія 
  • лавровий лист, перець, сіль

Попередньо замочені гриби відварити.
Відварити гречку до напів-готовності.
Капустину розібрати на листки та зрізати гострим ножем потовщення на них.
На олії спасерувати посічену цибулю та змішати половину її з кашею, вибити туди яйце, посолити та перемішати.
Положити по ложці начинки на листок та скрутити тугі, невеликі голубці.
Дно чавунця чи каструлі виложити залишками листків, зверху щільно один до одного положити голубці.
Зверху положити 2 лаврових листка, 5 горошин перцю.Налити 3 ложки олії та води до половини рівня.
Поверх положити груз - кришку чи тарілку. Накрити кришкою та готувати в духовці протягом 1,5 години при температурі 220*С.
Тим часом треба приготувати підливку.
Спасерувати на сухій сковороді ложку борошна до світло-коричневого кольору, влити ложку олії та  добре розмішати, щоби не утворилося грудок, всипати решту пасерованої цибулі, відварені гриби, доливаючи  воду у якій вони варилися, має вийти підливка густини сметани, дати закипіти, вичавити туди часник, посолити.Можна також додати сметани.
Голубці  подають гарячими з підливкою.

Дослід
кіт
kag0r: