?

Log in

No account? Create an account
21 лютий 2006 @ 18:24 Цепелінай з м'ясом
  • Цепелінай (Литва)
  • 1кг картоплі
  • 400гр м'якоті свинини
  • 2 цибулини
  • 100г сала
  • сметана, сіль, перець

Сиру картоплю натерти на мілкій терці та відтиснути через марлю.
Сік залишити на 10-15хв, щоби осів крохмаль.
Коли він осяде, злити воду та влити стакан окропу, поставити на малий вогонь,
 помішуючи довести до кипіння. 
Зняти з вогню, всипати терту картоплю, посолити.
М"ясо змолоти, посолити та поперчити.
Картоплю розділити на 8 частин.
 Розкатати з них диски, всередину яких положити фарш.
Заліпити та сформувати з них крокети у формі сигари.
Готувати в кип"ячій воді 15-20хв, опускаючи обережно по одному.
Для підливки цибулю посікти соломкою та спасерувати зі шкварками 
до золотистого кольору та влити під кінець сметану.
Дослід
кіт
kag0r: