?

Log in

No account? Create an account
22 лютий 2006 @ 15:19 Tabulleh салат
  
  • салат Табуле
  • 2 помідори
  • пучок зелені петрушки
  • пучок зелені цибулі
  • 100г крупи Булгур*
  • лимон
  • суха м"ята, червоний перець
  • олія, сіль
Булгур замочити на пів-години в холодній воді.
Посікти петрушку та цибулю, помідори  порізати на кубики.
Булгур  відтиснути, всипати до зелені та перемішати.
Окремо приготувати заправку - змішати олію, сік з лимона, дрібку м"яти.
Заправити нею салат, перемішати, посолити та поперчити.
Готують салат безпосередньо перед їдою.
Подають до м"ясних страв.
Типовий рецепт арабської кухні.

*Якщо немає булгура в продажі, то можна самому його приготувати.
Для цього 100г промитої пшениці відварити в 200г води, 
доки зерна не стануть м"якими (приблизно годину). 
Відварені  зерна висипати  на бляшку та сушити в духовці 
при t110*С, час від часу помішуючи.
Сухі зерна змолоти "на грубо" в кофемолці чи млинку.
Дослід
кіт
kag0r: