?

Log in

No account? Create an account
23 лютий 2006 @ 15:52 Басбуса
Tags:
  • Печиво Басбуса
  • 2 склянки крупи манної
  • цукор
  • 4 яйця
  • горіх мигдалю
  • пакетик розпушувача
  • 1 ложка соку лимона
  • 1ч. ложка кардамону меленого
  • 0.5 склянки кокосової стружки
  • 150г масла вершкового
  • 200мл кефіру

Крупу залити теплим кефіром на пів-години, щоби набухла.
Розтопити масло, влити до крупи, всипати 0.5 склянки цукору, 
стружку та розпушувач, вбити яйця, вимішати.
Вибрати бляшку висотою 5-6 см.
Змастити її жиром, влити суміш.
Прикрасити половинками горіха.
Випікати при температурі 200*С протягом 20-25хв.
Зварити сироп з 250г цукру, 400мл води, лимонного соку, кардамону та залишити його вистигати.
До нього можна влити трішки меду.
Вийнявши басбусу з духовки, її треба одразу порізати в бляшці на ромбики,  залити сиропом.
Залишити на 2-3 години, щоби сироп добре просочився.
Басбуса - це популярна випічка арабської кухні.
Дослід
кіт
kag0r: