?

Log in

No account? Create an account
02 березень 2006 @ 13:15 Наполітанська запіканка
  • Gatto" alla Napoletanа*  Запіканка картопляна
  • 1.5кг картоплі
  • 100г масла вершкового
  • 3 яйця
  • 150г твердого сиру, тертого (Проволоне)
  • 300г сиру Моцарелла
  • сухарі паніровочні
  • 100г салямі
  • зелень петрушки (подрібнена)
  • 100мл молока
  • сіль, перець мелений

Поставити вершкове масло на тепле, щоби розм"якло..
Відварити картоплю в"мундирах", обібрати та пропустити через м"ясорубку.

Половину масла всипати до картоплі.

Вибити яйця, всипати тертий сир, порізану салямі кубиками.
Влити молоко.

Всипати зелень петрушки, посолити та поперчити.
Добре вимішати дерев"яною ложкою.

Форму змастити жиром, притрусити сухарями.

Висипати масу у форму, положити  зверху грудочки моцарелли та масла.
Вирівняти руками, змащеними жиром.
Притрусити сухарями.
Випікати в попередньо розігрітій духовці при 200*С не менш як пів-години, 
доки не почне рум"янитись.

*Gatto" alla Napoletana - св"яткова страва мешканців Неаполя.
Дослід
кіт
kag0r: