?

Log in

No account? Create an account
07 березень 2006 @ 13:27 Мармурові яйця (або чайні)
  • Cha ye dan  Чайне яйце
  • 4 яйця
  • 750мл води
  • 3 ложки соєвого соусу
  • 1 ч. ложка чаю чорного
  • 1 ч. ложка чорного перцю
  • 0.5 ч. ложки кориці
  • 4 зернини анісу китайського (Anisumstellatum)


Відварити яйця протягом 8 хвилин.
Після чого їх треба негайно остудити під струменем холодної води.
Обережно ложечкою обстукати яйця, так щоб  злегка потріскала шкарлупа.
Положити яйця в каструлю, влити 750мл води,соєвий соус,
 положити перець, аніс, корицю, чай.
Варити яйця на дуже малому вогні під кришкою не менше 3-х годин.
Слідкувати, щоби вода покривала їх.
Чим довше яйця варяться, тим більш темніший "мармуровий" відтінок вони набудуть.
Залишити охолоджуватись в каструлі на цілу ніч.
Шкарлупу обчистити беспосередньо перед подачею до столу.
Подають їх зі стравами із рису  чи борошна.
Страва китайського новорічного столу.
Дослід
кіт
kag0r:
From:ex_schangin440
Date:07 березня 2006 13:22 (UTC)
(Понюхати)
а на пасху такое можно?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:07 березня 2006 13:34 (UTC)
(Понюхати)
так