КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Мармурові яйця (або чайні)

  • Cha ye dan  Чайне яйце
  • 4 яйця
  • 750мл води
  • 3 ложки соєвого соусу
  • 1 ч. ложка чаю чорного
  • 1 ч. ложка чорного перцю
  • 0.5 ч. ложки кориці
  • 4 зернини анісу китайського (Anisumstellatum)


Відварити яйця протягом 8 хвилин.
Після чого їх треба негайно остудити під струменем холодної води.
Обережно ложечкою обстукати яйця, так щоб  злегка потріскала шкарлупа.
Положити яйця в каструлю, влити 750мл води,соєвий соус,
 положити перець, аніс, корицю, чай.
Варити яйця на дуже малому вогні під кришкою не менше 3-х годин.
Слідкувати, щоби вода покривала їх.
Чим довше яйця варяться, тим більш темніший "мармуровий" відтінок вони набудуть.
Залишити охолоджуватись в каструлі на цілу ніч.
Шкарлупу обчистити беспосередньо перед подачею до столу.
Подають їх зі стравами із рису  чи борошна.
Страва китайського новорічного столу.
Tags: Закуска, Приправи та спеції, Яйця
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments