КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Солянка збірна м"ясна

  • Солянка збірна
  • 300г телятини
  • 300г нирок телячих чи свинних
  • 1 цибулина
  • 1 огірок солений
  • 2 помідори
  • 80г свіжих або морожених білих грибів
  • 80г зелених оливок маринованих
  • лимон
  • зелень петрушки, коріандру
  • олія
 
М"ясо порізати на шматки, промити, положити до баняка (3л), залити водою, поставити на вогонь.
Як закипить, воду злити, промити м"ясо від піни, залити знову водою та поставити на вогонь варитися.

Нирки почистити від жилок та жиру, порізати на невеликі кубики.

Добре промити, положити в окрему ринку, залити холодною водою та поставити варитись.
Як тільки закипить, злити воду та промити нирки гарячою водою. 
Залити знову холодною водою та довести до кипіння. 
Процедуру повторити та варити нирки 40хв.

Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку та порізати на четрертинки.

Коли м"ясо звариться, його вийняти з бульйону та порізати на невеликі кубики.

Бульйон довести до кипіння, положити порізані гриби та оливки.
Порізати кубиками моркву, цибулю, огірок.

Цибулю обсмажити на олії до прозорості, 
всипати порізані помідори  та моркву , зтушкувати під кришкою.

Висипати до киплячого  бульйону.
Огірки спасерувати на олії протягом 5 хв,

висипати до бульйону, положити порізане м"ясо та нирки.
Влити трохи розсолу з огірків, контролюючи на "сіль".

З моменту повторного закипання варити ще 10 хвилин.
Під кінець варіння вкинути скибку лимона та зняти з вогню.

При подачі до столу  в тарілку положити сметану та покришити зелені.


 
Tags: М'ясо та лівер, Овочі, Перші страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments