- Крепез
- 250мл молока
- 60г масла вершкового
- 3 яйця
- 20г цукру
- 125г борошна
- 1ч. ложка рому
- дрібка солі
В молоко вкинути порізане на кусочки масло.
Нагріти, щоб ростопилося масло.
Збити яйця.
Вилити до борошна та розмішати.
Влити молоко з маслом та ром, всипати сіль та цукор.
Вимішати до однорідної маси.
Порцію тіста ложкою вилити рівномірно в розігріту суху пательню.
Смажити з двох сторін, перевертаючи.
Прилипати не буде, та як в тісті присутня велика кількість масла.
Якщо таки виникнуть проблеми, то пательню попередньо намастіть шматочком сала.
Крепез подають з начинкою.
Можна зробити солену чи солодку.
Солена- риба, м"ясо, сир, овочі
Солодка- сир,сметана, мармелад, шматочки фруктів, морозиво,мед, шоколад.