?

Log in

No account? Create an account
21 березень 2006 @ 15:14 Рис з шинкою, сметаною
  • Рис, зелений горошок, шинка, сметана
  • 200г зеленого горошку (можна мороженого чи консерв.)
  • 100мл сметани
  • 100г шинки
  • 1 склянка рису (Басматі)
  • олія, перець, сіль
Рис та горошок  відварити окремо в злегка посоленій воді.
Шинку порізати на маленькі шматочки та зарумянити 
в пательні у невеликій кількості олії, потім всипати горошок.

Влити декілька ложок води в якому варився горошок.
Потушкувати хвилин зо п"ять, влити сметану, 
перемішати (щоб не звернулася, сметана має бути кімнатної температури).
Через хвилинку зняти з вогню, поперчити, посолити та подавати до столу з рисом.

Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:21 березня 2006 13:39 (UTC)
(Понюхати)
У мене був цікавий дослід з рисом та горошком: відварений "сухенький" рис (я завжди беру круглий, типу єгипетського класичного), зелений горошок, розібрана на суцвіттяпасма смажена риба (був короп), зелена цибуля. Обережно перемішати, додати трохи лимонного соку, соєвий соус і злегка прогріти. Дуже смачно вийшло.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:21 березня 2006 14:47 (UTC)
(Понюхати)
-їдабельно
правда я в такій комбінації замість соєвого с. використовую сметану.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:21 березня 2006 14:51 (UTC)
(Понюхати)
спробую зі сметаною
я так приохотилася до соєвого соусу, що зараз от закінчилася пляшка - і нема чого в домі їсти%)

так моя баба Надя казала: нема як варити борщ, бо листочка немає (лаврового)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:21 березня 2006 14:55 (UTC)

соєвий соус

(Понюхати)
треба бути обережним з ним
1-містить багато солі
2-термін придатності
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:21 березня 2006 14:59 (UTC)

Re: соєвий соус

(Понюхати)
ну, я недосолюю із розрахунку на сс і беру зараз натурального бродіння, без консервантів і ароматизаторів