?

Log in

No account? Create an account
22 березень 2006 @ 12:44 Сирний суп
  • Страччателла
  • 1л розсолу* курячого
  • 2 яйця
  • 2 ложки сиру твердого (Парміджано)
  • 2 ложки крупи манної
  • 1 ложка посіченої зелені петрушки
  • мускатний горіх, сіль


Яйця, крупу, тертий сир, посічену петрушку, дрібку меленого
 мускатного горіха, дрібку солі змішати, влити 3-4 ложки 
холодного розсолу та збити виделкою до піни.
Суміш, що утворилась необхідно вилити цівкою в киплячий розсіл, 
мішаючи доки не почнуть утворюватись маленькі шматочки тіста. 
При подачі до столу суп посипати тертим сиром.

*розсіл, росіл -  м"ясний чи рибний бульйон, відвар
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 березня 2006 11:18 (UTC)
(Понюхати)
що таке курячий розсол?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 березня 2006 13:45 (UTC)
(Понюхати)
розсіл (россіл) чи розсол - те що зараз бульйоном називається.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 березня 2006 13:47 (UTC)
(Понюхати)
ти ба! щось неправильне
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 березня 2006 13:48 (UTC)
(Понюхати)
ну да
до сих пір це слово збереглося на теренах ЗУ.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 березня 2006 13:49 (UTC)
(Понюхати)
але ж розсіл - це сіль
яким макаром?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 березня 2006 14:01 (UTC)
(Понюхати)
воно має декілька значень
в даному випадку, розсіл - відвар чи бульйон

є ще таке забуте, посільне - це страва, яка досолювалась розсолом чи з солених огірків чи квашеної капусти.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 березня 2006 14:04 (UTC)
(Понюхати)
так от і я кажу, що так чи інакше воно має стосуватися страв, де присутнє засолювання чи його елементи
вже б тоді був курячий відвар чи що
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 березня 2006 14:13 (UTC)

перепрошую

(Понюхати)
первинно- це концентрований розчин, чи солі чи м"ясного відвару
----
добре, я зараз маю справи
трішки пізніше
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 березня 2006 14:14 (UTC)

Re: перепрошую

(Понюхати)
ОК