КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Лемківський капусняк

  • Капусняк по-лемківськи
  • 500г капусти квашеної
  • 1 ложка борошна
  • 1 ложка олії
  • 1 склянка білої квасолі
  • сіль, цукор, зелень петрушки

Капусту, якщо надто квасна, промити холодною водою, відтиснути і залити гарячою.
Варити до напівготовності без кришки.
Дрібно посічену цибулю  спасерувати на олії до прозорості, 
всипати борошно, посмажити до світлого кольору
і заправити капусту.
Посолити та додати дрібку цукру до смаку.
Квасолю, замочену на ніч у воді, зварити до готовності, під кінець варіння посолити.
Перетерти через друшляк до капусняку, закип"ятити.
Долити кип"ятку до бажаної густини капусняку.
Перед подачею розлити до тарілок, посипати зеленню петрушки 
і заправити присмаженою на олії цибулею.
Tags: Овочі, Перші страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments