?

Log in

No account? Create an account
24 березень 2006 @ 13:08 Стеранка
  • Стеранка
  • 400мл молока
  • 120г борошна
  • 1 яйце
  • сіль


До борошна вибити яйце, додати дрібку солі та замісити круте тісто.
Дати йому постояти 1,5-2 години, щоб трохи підсохло.
Потім взяти терку з великими отворами та протерти тісто через неї над ринкою

з киплячим молоком, 
посолити чи поцукрувати  до смаку та варити до готовності, 
поки тісто не підніметься на поверхню.
Наприкінці варіння в суп можна додати шматочок вершкового масла.

Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:skammi
Date:24 березня 2006 12:07 (UTC)

для тих, хто не споживає кип"ячене молоко

(Понюхати)
Смачна штука. Я таку їв на Волині, де її називають "Затірка". Як правило її подають на вечерю, замість першої страви. І солону (за смаком).

Однак я споживаю лише звичайне молоко і терпіти не можу кип"яченого. Тому Затірку варили на невеликій кількості води, а потім додавали в неї звичайне молоко. Дуже смачно. Особливо на контрасті солоного тіста та солодкого молока.

Взагалі цей рецепт варто спробувати. В дитинстві через ці проблеми з молоком моя мати (яка родом з Волині) готувала затірку за рецептом "Стеранка", але перед тим, як всипати потерте тісто, кидала в молоко друбно порізану картоплю. Справа в тому, що картопляний крохмаль вступає, мабуть, в якусь реакцію з молоком і його можна вживати тим, хто зазвичай не переносить кип"ячене молоко. Картопля має розваритись. Так Стеранка навіть смачніше.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:24 березня 2006 19:09 (UTC)

Re: для тих, хто не споживає кип"ячене молоко

(Понюхати)
Занотовано