?

Log in

No account? Create an account
25 березень 2006 @ 13:17 М"ясні шпажки
  • Соувлакія
  • 1кг молодої телятини чи свинини
  • 2 перці солодких
  • 100мл олії оливкової
  • 2 лимона
  • 1 ложка оцту винного білого
  • 2 зубка часнику
  • 1 ложка орігано меленого сухого
  • 2 листки лавру
  • сіль, перець, дерев"яні шпиці

Для приготування соувлакії треба вибрати нежирну мякоть без прожилок та кісток.
Її також можна приготувати з молодої баранини.
М"ясо треба порізати кубиками розміром 3 см.
Перці почистити від насіння та порізати на квадратики розміром 3 см.
Шпажки змастити олією та нанизати на них по черзі шматочок м"яса та перцю.
Зложити їх щільно  в скляну чи поливану посуду.
Далі треба приготувати маринад. 
Для цього треба змішати олію, сік з лимона, оцет, орігано, лавр, 
по дрібці солі та меленого перцю, вичавлений часник.
Маринадом залити шпажки, накрити посудину кришкою та поставити до холодильника на одну ніч.
Соувлакію готують на сітці над вугликами чи в пательні, змащеній олією.
В першому випадку вона вийде більш смачнішою, та як буде ароматніша від диму.
Під час готування треба слідкувати щоб м"ясо не пригоріло,
 для цього треба час від часу шпажки перевертати.
До столу соувлакію подають ще гарячею з картоплею-фрі та  салатом чи тзазікі  і пітою.
Souvlakia- страва грецької кухні.
Дослід
кіт
kag0r:
From:tempernice
Date:04 квітня 2006 07:46 (UTC)
(Понюхати)
ВАВ! Такі цікаві страви! Дякую за рецепти! Будм вчитись і пробувати:)