?

Log in

No account? Create an account
25 березень 2006 @ 17:35 Борщ з рибою
  • Борщ пісний з карасями
Зваривши юшку з коріння, з грибами, перцем, лавровим листям, маслинами, кидають в його розібрану, й порізану капусту з шаткованим буряком і знов варють; окремо підсмажують маленьку цибулю в ложці масла, заправляють борошном, розводють оцтом і закидають у борщ.
Засмажують в маслі, обкачавши в борошно карасів і треба, щоб борщ з ними раз закипів.
Як робить цей борщ скоромним, то треба додать сметани, бурякового соку й укропу перед тим, як подавать.
Риби береться пів-фунта на особу.
З.Клиновецька "Страви й напитки на Україні" 1913р
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:25 березня 2006 16:17 (UTC)
(Понюхати)
без томату?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:25 березня 2006 16:20 (UTC)
(Понюхати)
ось так в оригіналі, тоді кислили оцтом
[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:25 березня 2006 16:46 (UTC)
(Понюхати)
ммм.. частіше квасом, бо оцет купляти тре було, а буряки - вони свої, з городу =) для бурякового квасу крім води та буряків нічого не треба.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:25 березня 2006 16:54 (UTC)

оцет

(Понюхати)
я не думаю, що на той час були великі проблеми з ним.
в старі часи використовували винний, та як і зараз в Європі.
спиртовий оцет - це рідкість на заході.
[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:25 березня 2006 18:23 (UTC)

Re: оцет

(Понюхати)
але все одно квас був доступніше
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:26 березня 2006 13:44 (UTC)

Re: оцет

(Понюхати)
а мені бабуся казала, що паралельно