КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Деруни, тертюхи, кремзлики... або картопляні млинці


  • Тертюхи, деруни

  • картопля

  • яйця

  • цибуля

  • часник

  • олія соняшникова

  • сіль, перець


Для тертюхів вибирають велику білу картоплю округлої форми.

Її треба почистити та натерти  на дрібній терці.

Дати вистоятись зо 5-10 хвилин, щоб картопля пустила сік.

Його треба обережно відтиснути та злити.

Цей сік є помічним при лікуванні хвороби шлунку.
До картоплі натерти цибулю на дрібній терці, вбити яйце,
(вичавити часник за бажанням), посолити та поперчити.

Добре перемішати.

Перцю треба давати небагато, бо буде гірчити.
Розігріти олію в пательні.
Ложкою виливаючи масу в олію, сформувати круглі млинці,
які обсмажити до золотистого кольору з обох сторін.

До млинців подають сметану чи заправляють шкварками з обсмаженою цибулею.
В сметану можна вичавити зубчик часнику.
На 400г картоплі потрібно одне яйце, середня цибулина, маленький зубчик часнику.

Не сипте борошна до маси, та як млинці не будуть пухкими, краще ретельно відчавіть сік.
Не смажте на великому вогні, бо збільшується розхід олії та  ризик для вашого здоров"я.
Олія при кипінні та подальшому нагріванні починає обвуглюватись
та утворює канцерогенні  часточки.
"Точка диму" для різних сортів жиру:
кокосова олія - 138*С
оливкова олія - 140*С
соняшникова олія - 160*С
арахісова олія -169*С
смалець -194*С
олія з бавовни - 220*С
соєва олія - 230*С
Tags: Закуска, Овочі, Олія, Яйця
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 15 comments