?

Log in

No account? Create an account
31 березень 2006 @ 11:03 Деруни, тертюхи, кремзлики... або картопляні млинці

  • Тертюхи, деруни

  • картопля

  • яйця

  • цибуля

  • часник

  • олія соняшникова

  • сіль, перець


Для тертюхів вибирають велику білу картоплю округлої форми.

Її треба почистити та натерти  на дрібній терці.

Дати вистоятись зо 5-10 хвилин, щоб картопля пустила сік.

Його треба обережно відтиснути та злити.

Цей сік є помічним при лікуванні хвороби шлунку.
До картоплі натерти цибулю на дрібній терці, вбити яйце,
(вичавити часник за бажанням), посолити та поперчити.

Добре перемішати.

Перцю треба давати небагато, бо буде гірчити.
Розігріти олію в пательні.
Ложкою виливаючи масу в олію, сформувати круглі млинці,
які обсмажити до золотистого кольору з обох сторін.

До млинців подають сметану чи заправляють шкварками з обсмаженою цибулею.
В сметану можна вичавити зубчик часнику.
На 400г картоплі потрібно одне яйце, середня цибулина, маленький зубчик часнику.

Не сипте борошна до маси, та як млинці не будуть пухкими, краще ретельно відчавіть сік.
Не смажте на великому вогні, бо збільшується розхід олії та  ризик для вашого здоров"я.
Олія при кипінні та подальшому нагріванні починає обвуглюватись
та утворює канцерогенні  часточки.
"Точка диму" для різних сортів жиру:
кокосова олія - 138*С
оливкова олія - 140*С
соняшникова олія - 160*С
арахісова олія -169*С
смалець -194*С
олія з бавовни - 220*С
соєва олія - 230*С
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:la_loca
Date:31 березня 2006 09:37 (UTC)
(Понюхати)
а у нас це називається кремзликами або кийзликами:)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:31 березня 2006 10:50 (UTC)
(Понюхати)
смішно називають таке смачне
[User Picture Icon]
From:dzemrula
Date:31 березня 2006 17:00 (UTC)
(Понюхати)
ой дай вам Бог здоровья за такие рецепты! Побежала в които веке семью порадовать :)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:31 березня 2006 18:04 (UTC)

і вам тоже желаю

(Понюхати)
ага
запісал в псалми
[User Picture Icon]
From:kit_tie
Date:17 квітня 2006 10:00 (UTC)
(Понюхати)
ща попробуем... :))
[User Picture Icon]
From:g7v
Date:14 березня 2007 06:12 (UTC)
(Понюхати)
гггг.... шукав рецепт дирунів через гугл і потрапив сюди.... прикол :) чого зразу не додумався подивитись в спільноту, яка давно в френдах :)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:15 березня 2007 14:15 (UTC)
(Понюхати)
%)))
[User Picture Icon]
From:g7v
Date:15 березня 2007 15:18 (UTC)
(Понюхати)
дирунчики получились на славу :)
дкую за рецепт.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:19 березня 2007 15:31 (UTC)
(Понюхати)
безпрограшна штука ці дирунчики%))
[User Picture Icon]
From:winterleafs
Date:10 квітня 2007 14:09 (UTC)
(Понюхати)
А можна ще на середнього розміру терку терти. Тоді дещо інший смак виходить, але дуже смачненько!
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:18 травня 2007 16:46 (UTC)
(Понюхати)
можна
а можна і за допомогою ел. комбайна
але все це вже буде не те:))
[User Picture Icon]
From:winterleafs
Date:19 травня 2007 10:04 (UTC)
(Понюхати)
Згоден. Губиться якесь таїнство приготування їжі.
[User Picture Icon]
From:deviant_nul
Date:02 жовтня 2007 13:25 (UTC)
(Понюхати)
Сиджу, їм щойно приготоване.
Дійсно, без муки краще.
[User Picture Icon]
From:iriska_te_ua
Date:18 лютого 2008 13:57 (UTC)
(Понюхати)
я як у ГСВ рилась в гуглі і попала сюди :)

мене цікавив нюанс з борошном :) бо по всіх рецептах його дають. а знаю, що мама не дає, бо я не люблю жареної муки :) але бачу по порадах, що таки без борошна краще :)
дякую :)
[User Picture Icon]
From:martinkadp
Date:19 лютого 2008 03:43 (UTC)
(Понюхати)
ги, гугль навів на вікіпедію, а вона сюди :)
ну шо, будем пробувати.