КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Макарони з бешамеллю

  • Запіканка макаронна
  • 400г макаронів (трубочки великих форматів)
  • 100г шинки
  • 0,5 ч. ложки орігано
  • 1 склянка молока
  • 2 ложки борошна
  • 50г масла вершкового
  • мускатний горіх, сіль


Макарони відварити до напівготовності в злегка підсоленій воді.
Порізати шинку на маленькі кубики, змішати з макаронами, 
всипати орігано та перемішати.
Висипати масу в змащену жиром металеву форму з високими бортами.
Приготувати бешамель.
Для цього розтопити масло та влити до каструльки з просіяним борошном.
Поставити на вогонь та влити поступово гаряче молоко, 
безперервно помішуючи, доки не почне кипіти.
Має покипіти на дуже маленькому вогні не менше 5 хвилин.
Всипати дрібку солі та меленого мускату, розмішати та зняти з вогню.
Можна також додати на свій смак дрібку меленого чорного перцю.
Залити соусом макарони, помістити форму до духовки, 
попередньо розігріту до температури 230*С.
Випікати біля 15 хвилин, як почне зверху рум"янитись вийняти.
При подачі до столу порізати на порційні куски.
До начинки можна також додати кусочки салямі, 
твердого сиру, консервованого зеленого горошку чи тушкований м"ясний фарш.
Також до молока можна влити небагато м"ясного бульйону.




Tags: Другі страви, Макарони
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments