КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Вирізка в пиві

  • Вирізка в пиві
  • 700г свинної вирізки
  • 1 ч. ложка товчених ягід ялівцю
  • 500мл пива
  • 2 стебла порею
  • 1 лист лавру
  • 2 ложки олії
  • сіль, перець

Вирізку посолити та поперчити, обмастити товченими ягодами ялівцю.
Обсмажити з двох сторін в чавунці з розігрітою олією.
Положити листок лавру, порізаний кільцями порей, 
влити пиво та готувати ще 1.5 години під кришкою.
Час від часу перевертаючи.
Готову вирізку порізати на тоненькі скибки та полити соусом від готування.
Подавати з відвареною картоплею чи рисом.

Ялівець (Juniper,ginepro,можжевельник,яловец) - вічнозелена хвойна кущова рослина.

У висоту сягає до двох метрів.
Рослина двохдомна. На чоловічих утворює квітки у вигляді подовжених сережок, на жіночих - круглі шишечки.
В рік утворення вони зеленого кольору, на слідуючий рік набувають голубувато - фіолетового відтінку з сизим восковим налетом.
Достиглі - це м"ясисті, мякі, величиною з горошину. Збирають їх на другий рік у вересні - жовтні.
В кулінарії використовують шишки, хвою та коріння.
Молоді гілочки з хвоєю використовують при виготовленні копченостей з м"яса.
Смак ягід пряний, чуть гіркуватий з бальзамічним ароматом.
Їх застосовують до всіх страв з птиці, в темних соусах, виробах з м"яса, особливо жирного.
Додають ягоди також при солінні капусти, до страв з тушкованої капусти , буряка чи овочів.
Добре поєднуються з часником, майораном, м"ятою. 
Використовуються в маринадах для зайчатини, баранини.
Ягоди використовують в невеликій кількості, з розрахунку 10 ягід на 1 кг м"яса.
Придатні також для ароматизації алкогольних настоянок (джин)
.

Tags: Другі страви, М'ясо та лівер
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 3 comments