КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Медівник

  • Медівник
  • 6 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка топленого меду
  • 1 склянка сметани
  • 2 ложки олії
  • 1 ложка поташу
  • 0,5 ч. ложки меленої кориці (цинамону)
  • дрібка тертої гвоздики
  • 6 склянок борошна


/ мамин рецепт /
Вибити яйця та добре перетерти з цукром.
Всипати решту складників, добре розтерти кописткою до однорідної маси.
Для випікання необхідна кругла бляшка діаметром біля 24 см з високими бортами.
Її треба добре змастити холодним смальцем чи маргарином, влити масу.
Помістити до духовки, попередньо розігрітої до 180*С.
Випікати біля години. 
Бажано не відкривати під час випікання духовку, бо випічка не вийде пишою.
Готовність можна перевірити при допомозі заточеної скалки чи зубочистки, 
прострикуючи нею випічку, скалка має бути сухою.
Випічку з форми треба виймати, коли вона вистигне.
Tags: Пасха, Тісто
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments