?

Log in

No account? Create an account
07 квітень 2006 @ 12:44 Медівник
  • Медівник
  • 6 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка топленого меду
  • 1 склянка сметани
  • 2 ложки олії
  • 1 ложка поташу
  • 0,5 ч. ложки меленої кориці (цинамону)
  • дрібка тертої гвоздики
  • 6 склянок борошна


/ мамин рецепт /
Вибити яйця та добре перетерти з цукром.
Всипати решту складників, добре розтерти кописткою до однорідної маси.
Для випікання необхідна кругла бляшка діаметром біля 24 см з високими бортами.
Її треба добре змастити холодним смальцем чи маргарином, влити масу.
Помістити до духовки, попередньо розігрітої до 180*С.
Випікати біля години. 
Бажано не відкривати під час випікання духовку, бо випічка не вийде пишою.
Готовність можна перевірити при допомозі заточеної скалки чи зубочистки, 
прострикуючи нею випічку, скалка має бути сухою.
Випічку з форми треба виймати, коли вона вистигне.
Дослід
кіт
kag0r: