?

Log in

No account? Create an account
12 квітень 2006 @ 12:05 Левурда

  • Салат з черемші

  • пучок черемші

  • яйце варене

  • огірок

  • сметана, сіль



Черемшу промити та посікти, змішати з порізаним огірком та яйцем.
Посолити, заправити сметаною.
Якщо не подобається "часниковий" запах черемші,
то її треба попередньо ошпарити окропом.

Аllium ursinum L., черемша, левурда, медвежа цибуля - дикоростуча
багаторічна трав"яниста рослина.
Ззовні похожа на конвалію. Сягає висоти 25-45см, листя на довгих
м"ясистих черешках, цибулина подовжена, знаходиться глибоко в землі.
Дуже рано проростає, цвіте в травні.
Має виражений часниковий запах.
Використовують в свіжому та переробленому виді, як ранній овоч
для салатів, супів, гарнірів, чи приправу до м"яса, риби, овочів.
Це дуже вітамінна рослина.
Вона містить фітонциди, вітамін С (до 200мг%), ефірні масла.
Використовується як протицинговий засіб, а також при атеросклерозі.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:12 квітня 2006 13:46 (UTC)
(Понюхати)
Як я собі напартачила з черемшею.
Насмажила тоненьких млинців і зробила начинку: варені яйця, черемша, твердий сир, крапля лимонного соку, крапля оливкової олії, сіль. Поскладала млинцеві конвертики і на пару хвилин у духовку, щоб запікся сир. В чому лажа: черемша дала "горілий" смак. Реально присмак-ридих горілого:( В чому прикол (чи прокол)? Я вже подумала, що краще б я просто часнику туди накришила.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:12 квітня 2006 14:02 (UTC)
(Понюхати)
ага
зловилася на гачок
треба було її спочатку обдати кип"ятком
або
стушкувати на олії

а ще можна з неї приготувати підливку до риби чи м"яса
треба її помити, порізати, залити квасним молоком (йогуртом),влити ложку оливкової олії, трішки оцту чи лим. соку, посолити, поперчити...
ну ще багато чого можна
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:12 квітня 2006 14:05 (UTC)
(Понюхати)
ну, тепер буду знати
а то таке у мене було натхнення-експромт, і такий облом
ми їх з’їли, звичайно:) але...
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:12 квітня 2006 14:12 (UTC)
(Понюхати)
а ще її мона замаринувати
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:12 квітня 2006 14:13 (UTC)
(Понюхати)
може, то занадто?:)