Якщо готувати щось складне ліньки, можна спробувати таке:
Курка з часниковою підливою
Куряче м’ясо (будь-яке) — 1 кг
Сметана — 0,5 л
Часник — 3 головки
Холодна вода — півсклянки
Сіль за смаком
Курятину ріжемо крупними шматками, добре обсмажуємо без олії з усіх боків. Очищені дольки часнику ріжемо поперек завтовшки 2 мм (чи вже як получицця). Коли вся курятина обсмажена, складаємо її в каструлю і заливаємо сметаною + півсклянки холодної води. Коли закипить, додаємо порізаний часник і сіль. Воно має варитися на маленькому вогні близько півгодини, потім доходити, вичахаючи. Смакує в холодному (просто з хлібом) і гарячому (з картоплею-пюре) вигляді.