?

Log in

No account? Create an account
19 квітень 2006 @ 11:47 (без теми)
А підкажіть мені, людині без кулінарного минулого як правильно зробити найпростіший і смачний тортик ( на складніше- я пас:)) з вафель і згущонки(варити її чи не варити, щось ще до крему давати чи ні і які пропорції).
Поділіться досвідом , пліз!
Дослід
tempernice:
[User Picture Icon]
From:hector_von_kyiv
Date:19 квітня 2006 09:04 (UTC)
(Понюхати)
Варити - а ще краще купити варену.
Промазати ретельно кожен корж і лишити під пресом на ніч - оце і є найпоростіший варіант.
From:tempernice
Date:19 квітня 2006 09:05 (UTC)
(Понюхати)
а скільки часу варити? І чи вистачить одної банки на пачку круглих вафель?
[User Picture Icon]
From:hector_von_kyiv
Date:19 квітня 2006 09:10 (UTC)
(Понюхати)
Скільки і як варити - не знаю і брехати не буду. Ніколи сам не варив, завжди купував варену :)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:19 квітня 2006 09:53 (UTC)
(Понюхати)
Варити як мінімум годину. Слідкувати, щоб не википіла вода, бо потім прийдеться робити ремонт на кухні:) Чим довше варитимеш, тим "крутіша" - темніша буде твоя згущонка.
В ідеалі додати б до неї вершкового масла і разом збити, тоді це буде вже крем, а не просто варенка. Спочатку, звичайно, дати охолонути до кімнатної температури. Пропорція стандартна - 1:1. Раджу спочатку змішати половину банки, щоб не залишився зайвий крем.
Чи вистачить банки залежить від того, як будеш мазати:)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:19 квітня 2006 09:54 (UTC)
(Понюхати)
До речі, раджу все ж зварити самостійно, бо якість готової може бути не найвища, як і свіжість.
From:tempernice
Date:19 квітня 2006 10:13 (UTC)
(Понюхати)
О! То з маслом всетаки буде смачніше?
Дуже дякую! Буду пробувати!:)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:19 квітня 2006 10:14 (UTC)
(Понюхати)
Можна трохи ванільного цукру додати.
From:tempernice
Date:19 квітня 2006 10:18 (UTC)
(Понюхати)
а трохи ,то скільки? стандартний пакетик?
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:19 квітня 2006 10:19 (UTC)
(Понюхати)
Я думаю, на банку тобі півпакетика вистачить. куштуй:)
From:tempernice
Date:19 квітня 2006 10:24 (UTC)
(Понюхати)
Дякую, спробую:)
Я збираюся дві пачки вафлів перемастити, то як розумію, знадобляться дві банки згущеного молока, дві пачки масла і пакетик ванільного цукру
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:19 квітня 2006 10:26 (UTC)
(Понюхати)
десь так!
мені аж самій захотілося, мабуть, теж зроблю:)
[User Picture Icon]
From:dzemrula
Date:19 квітня 2006 10:27 (UTC)
(Понюхати)
Ми варимо не менше 3-х годин!!!!! Навіть після 2,5 вона ще недоварена!
А от готова може бути навіть смачніша :) я її більше люблю, доречі. Але розумію, що може буте не свіжа, тому сами варимо :(
From:tempernice
Date:19 квітня 2006 10:36 (UTC)
(Понюхати)
А за яким принципом вибрати найкращу згущонку? Їх так багато всяких різних...
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:20 квітня 2006 16:08 (UTC)

8,5%

(Понюхати)
http://subscribe.ru/archive/trade.complain/200407/20101511.text
http://www.test.org.ua/food/sgush/1.htm
http://www.test.org.ua/food/sgush/2.htm
http://www.test.org.ua/food/sgush/milksgushtab.htm

а колись було простіше щодо вибору, бо його і не було (ну майже не було)
порушити ГОСТ для виробника, це був 100% кримінал!
Зазвичай відмінна "згущонка" вироблялась в м.Городок, Хм.обл.
Завод був номерним, тобто поповнював харчові запаси МО есесесере.
В дитинстві я займався спелеотуризмом, так цей харч користувався великим попитом під землею (в той час на другому місці після вина).
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:28 квітня 2006 13:02 (UTC)
(Понюхати)
і як все пройшло?:)
From:tempernice
Date:28 квітня 2006 13:09 (UTC)
(Понюхати)
Ах, дякую!!! По-моєму, вийшло дуже смачно (не подумайте, що хвалюся, але всім домашнім і гостям сподобалось:))
молоко згущене варила сама десь 1,5 години, прийшлось три рази доливати води, з кремом і перемазуванням проблем не виникло, потім під прес, як тут радили.Ага, до речі ,крем з ванільним цукром набагато смачніший, дякую за пораду:)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:28 квітня 2006 13:12 (UTC)
(Понюхати)
чудово:)
тепер берися за наступне
хоча б зробити тістечок або пиріжків з готового листкового тіста:)
From:tempernice
Date:28 квітня 2006 13:16 (UTC)
(Понюхати)
Ааа, з готового листкового тіста я вже вмію:)))
Давно освоїла, швидко і зручно і до того ж всі поради і навіть рецепти на інструкції:))
Буду на вихідних цвібак пробувати:)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:28 квітня 2006 13:18 (UTC)
(Понюхати)
таак, а бісквит?
From:tempernice
Date:28 квітня 2006 13:21 (UTC)
(Понюхати)
хіба це не одне і теж?;)
From:tempernice
Date:28 квітня 2006 13:35 (UTC)
(Понюхати)
Супер!!!Дуже дякую,щойно роздрукувала, буду пробувати
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:28 квітня 2006 13:37 (UTC)
(Понюхати)
хай щастить%) як що - запитуй;)