?

Log in

No account? Create an account
19 квітень 2006 @ 17:31 йо!
Tags:
Хтось пробував робити самостійно в домашніх умовах йогурт? Поділіться досвідом :)

Конкретно цікавить таке:

1. Як підтримувати температуру сировини 43°C такий тривалий час?
2. Де взяти чистий (без фрукових домішок) йогурт для закваски?
Дослід
tsuki no usagi
hector_von_kyiv:
From:tempernice
Date:19 квітня 2006 14:50 (UTC)
(Понюхати)
Я пробувала робити з йогурта Актівіа без добавок, вроді так нічо получилось, але в апараті йогуртнниця( колись таку штуку друзі подарували) там стабільна температура виставляється і утримується, хоч люди казали, що робили і на батереї .А потім по мірі загустіння ( на смак ) ставила в холодильник
[User Picture Icon]
From:hector_von_kyiv
Date:19 квітня 2006 14:54 (UTC)
(Понюхати)
От халепа, а батареї вже вимкнули :(
From:tempernice
Date:19 квітня 2006 14:57 (UTC)
(Понюхати)
ще чула що робили на електричній грілці, але перед тим треба на воді потренуватися, щоб з температурою не переборщити:)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:19 квітня 2006 16:56 (UTC)
(Понюхати)
я коли сир варю, то підтримую температуру молока (36-38*С) при допомозі газу.
каструлю ставлю на газову плиту та час від часу включаю газ, контролюючи температуру термометром.
можна також довівши температуру до необхідної, накрити посуду ковдрою - це зменшить охолодження закваски.