?

Log in

No account? Create an account
19 квітень 2006 @ 19:59 Борщ Великодній
  • БОРЩ ВЕЛИКОДНІЙ  
  • 1 столовий буряк (0,5кг) 
  • 150г ковбаси <<Домашньої>>
  • 150г копчених ребер
  • 150г копченої грудинки
  • яйця
  • лавровий лист, чорний та англійський перець
  • 15 зелених оливок маринованих
  • лимон, сіль , лимонна кислота , цукор


    Буряк почистити, розрізати на чвертки, положити в баняк (3л) та залити водою. Поставити на вогонь і варити протягом 20 хвилин. 
    Тим часом нарізати скибками ковбасу, грудинку, реберця,
    положити все в каструлю.
    Також туди положити оливки, лавровий листочок, 5-6 горошини чорного перцю та 2 англійського і
      варити наступних 20-40 хвилин.
     

    Окремо зварити на "круто" яйця.
    В кінці варіння вкинути скибку лимона до борщу, всипати дрібку лимонної кислоти, чайну ложку цукру,  посолити та зняти з вогню. Борщ має настоятися не менше години. Лимон та буряк видалити.

    При подачі до столу в тарілку положити 2-3 оливки, яйце, порізане на чвертки.
    Борщик помічний після вживання великої к-сті алкоголю.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:19 квітня 2006 18:54 (UTC)
(Понюхати)
спірний рецептик

ПС: фотосвітлина - це масло масляне:)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:20 квітня 2006 10:42 (UTC)

вже 15 літ готую на Різдво та Пасху

(Понюхати)
рецептик не спірний - це результат моєї фантазії на борщик, яким мене частували на Пасху зо 15 літ назад в м.Сандомежі (PL).
В оригіналі це був борщик з буряка та копченостей + маленька скибка лимона в тарілці.
----------
а світлина дійсно вийшла "масляна".
вчора лежучи в ліжку та дивлячись новини, згадав що написав "масляне",
а також зловив себе на тому, що подумки шукаю на пульті TV кнопку "LJ", щоб зайти в журнал та виправити.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:20 квітня 2006 11:07 (UTC)

Re: вже 15 літ готую на Різдво та Пасху

(Понюхати)
мене насторожує, що вже готові копченості і ковбасу варити ще 40 хвилин

ПС: про пульт - це хіт:)))
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:20 квітня 2006 15:34 (UTC)

ПС: про пульт - це хіт:)))

(Понюхати)
далі будуть детальні корективи... після приготування та клацання на фотик.
також напишу за кластирку та лікарку.
зараз обмаль часу, робили з мамою домашню ковбасу.
і знову треба їхати до батьків, коптити всяких невеликих річкових рибок, яких наловив батько.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:20 квітня 2006 18:03 (UTC)

Re: ПС: про пульт - це хіт:)))

(Понюхати)
класно тобі:)