КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Борщ Великодній

  • БОРЩ ВЕЛИКОДНІЙ  
  • 1 столовий буряк (0,5кг) 
  • 150г ковбаси <<Домашньої>>
  • 150г копчених ребер
  • 150г копченої грудинки
  • яйця
  • лавровий лист, чорний та англійський перець
  • 15 зелених оливок маринованих
  • лимон, сіль , лимонна кислота , цукор


    Буряк почистити, розрізати на чвертки, положити в баняк (3л) та залити водою. Поставити на вогонь і варити протягом 20 хвилин. 
    Тим часом нарізати скибками ковбасу, грудинку, реберця,
    положити все в каструлю.
    Також туди положити оливки, лавровий листочок, 5-6 горошини чорного перцю та 2 англійського і
      варити наступних 20-40 хвилин.
     

    Окремо зварити на "круто" яйця.
    В кінці варіння вкинути скибку лимона до борщу, всипати дрібку лимонної кислоти, чайну ложку цукру,  посолити та зняти з вогню. Борщ має настоятися не менше години. Лимон та буряк видалити.

    При подачі до столу в тарілку положити 2-3 оливки, яйце, порізане на чвертки.
    Борщик помічний після вживання великої к-сті алкоголю.
Tags: М'ясо та лівер, Овочі, Пасха, Перші страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 5 comments