?

Log in

No account? Create an account
21 квітень 2006 @ 13:24 Юшка "Сайра у власному соку" 245г
Сьогодні зранку задався питанням, що би це такого пісного на обід поїсти?
Ага, згадав... буде юшка з рибної  консерви, яку колись готував... на березі моря.
Була така колись ситуація, приїхали ми з хлопцями (спортивна команда) вночі до Азовського моря 
на незнайомий берег.
Всі від довгої дороги  були такі голодні та злі, що і цвяхи пішли би за їжу.
Добре, що крім запасу овочів та приправ в столовому ящику знайшлося зо чотири банки сайри в олії...
Юшка пішла на "ура" під горілочку одного місцевого заводу, знаменитого за часів Союзу. 
Жаль, він зараз не працює.

Так ось, роблячи ревізію в кухонній шафі...
попадається  мені сьогодні банка консерви "Сайра у власному соку" 245г.
Ну а далі...далі почистив дві картоплини та порізав кубиками і в каструлю (2л), туди ще порізав морквину  кружальцями, пів-корінчика салери дрібненько, посік половину цибулини, вкинув зубок часнику, лавровий листок, чотири горошини перцю. 
Другу половину посіченої цибулини підсмажив на двох ложках олії до золотистого кольору.
Налив води в каструлю і на вогонь, коли картопля вже була майже готова, висипав рибу з банки до каструлі та пару шматочків гострого червоного перчику, ще поварилося хвилин зо п"ять і готово.
Зняв з вогню, заправив смаженою цибулею, зеленню петрушки та кропу, посолив.
Смачно вийшло, аж молодість нагадало.

 
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:21 квітня 2006 11:29 (UTC)
(Понюхати)
Туди треба ще ложку манки! Обов’язково!
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:21 квітня 2006 12:22 (UTC)

пізно, бо вже з"їли

(Понюхати)
це треба було мені першого квітня шепнути.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:21 квітня 2006 14:58 (UTC)

Re: пізно, бо вже з"їли

(Понюхати)
ну, може ще знадобиться.