КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Начинка

/ мамин рецепт /
Начинка являється старовинною святковою стравою Зах.України.
Щоби її приготувати,треба трохи часу, але воно того варте.
На початок необхідно спекти паляниці.
Для цього треба замісити тісто з борошна та  1л квасного молока (кефіру), 1ч. ложки погашеного оцтом поташу, 4-х яєць,
дрібки солі.
Тісто має бути таке, як на вареники.
Розтачати його в лист товщиною з палець, порізати  на невеликі коржі та проштрикати кожен виделкою.
Коржі положити  на бляшку та помістити в розігріту духовку (220*С),
випікати доки не набудуть жовтенького кольору.
Остиглі коржі порізати на невеликі кубики, залити гарячим жирним кістково-м'ясним бульйоном з телятини та  свинини.Коли коржі розм'якнуть,  вибити  10-12  яєць, додати 300г відвареної телятини (свинини чи курятини), порізаної на маленькі шматочки, поперчити, посолити, добре все вимісити.
Пательню ретельно змастити холодним смальцем, вилити туди масу.
Випікати в добре розігрітій духовці (220*С) протягом 40хвилин, доки не почне рум'янитись.

Начинку перед подачею до столу порізати на шматочки та підсмажити на смальці.



Tags: Закуска, М'ясо та лівер, Пасха, Яйця
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments