?

Log in

No account? Create an account
27 квітень 2006 @ 21:25 "Квазі уно фантазія" або картопля з виноградом
Черговий експромтик. Якось воно цікавіше:)

Отже, якщо ви смажите курку на жаровні, у вас там залишився жир. Заливаєте його окропом і відставляєте хвилин на 10. Ти часом ставите варити картоплю, нарізану чвертками (класти у гарячу воду). Повертаєтеся до жаровні і виливаєте-зішкрібаєте, що там було, у каструльку, ставите її на плиту і 1-2 хвилини нехай покипить на невеликому вогні. Відставляєте вбік.
Ставите сковороду на середній вогонь, туди вершкового масла пару ложок. Ріжете цибулину гарненьку таку кубиками. Коли масло розтопиться, але ще не почне бризкати на всі боки, кидаєте туди цибулю і накриваєте кришкою. Нехай тихенько смажиться, періодично треба помішувати і дивитися, аби не згоріла.
Коли цибулька по краях набуде симпатичного золотистого кольору, додаєте нарізаний зубчик часнику і через 30 секунд - столову ложку борошна. Доводите суміш на сковороді до того ж таки золотистого кольору, і через ситечко виливаєте з каструльки ваш бульйон. Тихенько легенько перемішуєте, вогонь трохи менше середнього, підлива трохи булькає. Пробуєте на сіль, додаєте спецій і столову ложку коньяку, і кладете гарну жменю родзинок. І, помішуючи, випаровуєте хвилин п’ять. На цьому етапі якщо вас влаштовує смак, перестрибуєте через один пункт, а мені гостро знадобилися ще дві ложки густих вершків. Ваша підлива не кипить, а тільки ледь булькає, з вершками ще 4-5 хвилин.
А картопля вже готова, зливаєте воду, заливаєте підливою і прогріваєте 3-4 хвилини під кришкою.
На столі можна посипати зелениною.
Дослід
фенікс
markitka:
[User Picture Icon]
From:tany17
Date:27 квітня 2006 20:02 (UTC)
(Понюхати)
Вкусненько написала!

(три яблока, изображающих из себя ужин, митингуют и требуют продолжения банкета !!! :))
нииззя такое читать на ночь :)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:27 квітня 2006 20:03 (UTC)
(Понюхати)
Я завжди казала, що ти - сильна натура!:)
[User Picture Icon]
From:tany17
Date:27 квітня 2006 20:16 (UTC)
(Понюхати)
:))))))
Долго смотрела на название, пытаясь вспомнить, где я пропустила виноград?
Потом дошло, что это собственно узюм! :)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:27 квітня 2006 20:17 (UTC)
(Понюхати)
їдок назвав
[User Picture Icon]
From:sergm
Date:28 квітня 2006 11:44 (UTC)
(Понюхати)
У мене дружину тіпає від одної думки про використання жиру, що залишився від смажіння…
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:28 квітня 2006 11:47 (UTC)
(Понюхати)
ти не зрозумів

коли ти береш курку і запікаєш її цілою чи порізаною на жаровні в духовці

на жаровні залишається жир і сік

можливо, я не правильно висловилась

але це нормальний перевірений спосіб приготування соусу (червоний соус роблять після запікання м’яса)
[User Picture Icon]
From:sergm
Date:28 квітня 2006 11:59 (UTC)
(Понюхати)
Ну, жир із соком залишаються після запікання практично будь-чого. І навіть таке моя дружина з чистим сумлінням виливає в каналізацію…
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:28 квітня 2006 12:01 (UTC)
(Понюхати)
гм, остання спроба: одне - коли ти в жиру на сковороді смажиш, інше - коли воно витопилося саме в духовці

смалець їси?
[User Picture Icon]
From:sergm
Date:28 квітня 2006 12:13 (UTC)
(Понюхати)
Їв.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:28 квітня 2006 12:15 (UTC)
(Понюхати)
так те саме
[User Picture Icon]
From:sergm
Date:28 квітня 2006 12:22 (UTC)
(Понюхати)
може, на неї подіє…
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:28 квітня 2006 12:25 (UTC)
(Понюхати)
%)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:28 квітня 2006 17:41 (UTC)

ось таке

(Понюхати)
до цієї цибульної підливи добре акомпонує дрібно шаткована морквина.
а ще дрібка сухого розмарину.
у кого шлунок негативно реагує на пасероване борошно, то його можна замінити крохмалем.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:28 квітня 2006 17:47 (UTC)

Re: ось таке

(Понюхати)
я завжди додаю моркву, а тут чомусь вирішила не класти
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:28 квітня 2006 19:12 (UTC)

Re: ось таке

(Понюхати)
це класика, до курки цибулька+морква на маслі та трішки борошна, мона ще сметанки...смакота
ага ще листочок маленький бібковий не завадить
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:28 квітня 2006 19:38 (UTC)

Re: ось таке

(Понюхати)
не заперечую%)