- Пампушки до борщу
- 200г пюре картопляного
- 0,5л молока
- 30г дріжджів
- 100мл олії
- борошно (скільки забере)
- 100мл горілки
- 3ч. ложки цукру
- сіль
До пюре влити кип"ячене тепле молоко, олію, горілку, всипати цукор, дріжджі, дрібку солі.
Всипаючи борошно, замісити м"яке тісто.
Місити, доки не почне відставати від рук.
Поставити його в тепле місце на 1,5 год., щоби "підросло".
Добре змастити руки олією та відщипуючи від тіста шматочки,
сформувати кульки величиною з мале куряче яйце.
Пампушки смажити у великій кількості добре розігрітої олії до золотистого кольору.
Готові можна заправити часником.
Для цього вичавити 2 зубчики часнику в глибоку миску з кип"яченою водою, посолити.
Занурити пампушки у воді та виложити в другу миску.