?

Log in

No account? Create an account
12 травень 2006 @ 21:22 Картопляники
  • Картопляники з начинкою
  • 1кг картоплі
  • борошно
  • 3 яйця
  • зелень кропу та цибулі
  • 150г лікарської ковбаси
  • сіль, перець

/ мамин рецепт /
Картоплю відварити в "мундирах", як охолоне почистити та 
пропустити через м"ясорубку або потерти на терці.
До неї вбити одне яйце, всипати 3 ложки борошна та замісити тісто.
Має бути таке,як на вареники.
Решту яєць відварити на "круто", почистити, посікти разом із зеленню,
змішати з ковбасою, порізаною на маленькі кубики, посолити та поперчити.
З тіста розтачати  невеликі палянички, на які положити по ложці фаршу.
Сформувати   у котлетки.
Обваляти їх в борошні та обсмажити з двох сторін в пательні  на смальці чи олії.
До столу подавати зі сметаною.
Начинку можна також зробити з відварених та мелених грибів, тертого твердого 
сиру чи тушкованих цибулі , меленого м"яса.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:12 травня 2006 22:07 (UTC)
(Понюхати)
і в кожний - маленький кубик сиру
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:13 травня 2006 13:10 (UTC)
(Понюхати)
не заперечую, сам так деколи роблю
цей рецепт моєї бабусі
мати добавляє ще трішки тушкованої цибулі
[User Picture Icon]
From:prirv_a
Date:15 травня 2006 15:57 (UTC)
(Понюхати)
моя бабуся робила ще з тушкованою капустою. і називала їх "лежнями"
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:16 травня 2006 14:54 (UTC)
(Понюхати)
тоді треба у бабусі розпитати подробиці, а потім написати
дослід на цю тему до ua_kyxap.
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:13 вересня 2006 14:28 (UTC)
(Понюхати)
А у нас дома такі картопляники роблять до бульйону курячого. М'ясо з бульйону перемелюємо, добавляємо тушкованої цибулі, далі по вашому рецепту. На тарілку викладаємо гірку з картопляників і поливаємо часником роздавленим і розведеним водою, поперчити, посолити. Смакота пиріжок вкусив бульйончику випив.