?

Log in

No account? Create an account
22 травень 2006 @ 17:58 Бульйон -росіл



"Рибний"
-15гр масла вершкового
-2 посічені цибулини 
-2л води
-1, 5кг голів, хрящів, хвостів рибних
-10 горошин чорного перцю
-букетик зелені
На маслі спасерувати цибулю(10хв), влити воду, вкинути куски риби, перець, букетик, довести до кипіння та варити на малому вогні 20хв, збираючи піну та помішуючи.
Далі профільтрувати і залишити охолодитися.
Для бульйону  використовують рибу з білим м"ясом.
Букетик складається з гілочки майорану, розмарину, петрушки, лаврового листка.

"Курячий"
-1, 5кг  курячого м"яса з кістками
-2 великих цибулини зі шкіркою, розрізаних навпіл
-3л води
-2 морквини
-2 черешок салери
-12 горошин чорного перцю
-букетик зелені
В духовці розігрітій до 180*С на пательні  підрум"янити куски м"яса разом з цибулею(50хв).
Затім виложити його в каструлю, положити моркву та салеру, порізані великими кусками, перець та букетик, залити водою,  довести до кипіння.
Готувати протягом трьох годин на дуже малому вогні без кришки, помішуючи та збираючи піну.
Процідити та остудити.
Зняти жир з поверхні бульйону.

"Яловичий"
-2кг яловичини з кісточкою
-2 морквини
-2 цибулини зі шкіркою, розрізаних навпіл
-3л води
-2 черешка салери
-12 горошин чорного перцю
-букетик зелені 

В розігрітій духовці до 210*С у пательні тушкувати м"ясо протягом 30хв, затім положити до нього порізані великими кусками моркву та салеру, тушкувати ще 20 хв.
По закінченню все переложити до каструлі, влити 1л води, дати покипіти 15хв, влити решту води,всипати перець, вкинути букетик.
Збавити вогонь до мінімуму та готувати ще 4 години.
Видалити піну.
Готовий бульйон профільтрувати та охолодити, зняти з його поверхні жир.
Бульйон можна заморозити в морозильній камері та зберігати деякий час.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 травня 2006 15:42 (UTC)
(Понюхати)
Але чому не яловичий?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 травня 2006 15:48 (UTC)
(Понюхати)
зараз буде
це я так
закрутився
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 травня 2006 16:01 (UTC)
(Понюхати)
піду зараз варити зупку щавлеву:)
тільки у мене не телятина, а індичатина:)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 травня 2006 16:39 (UTC)
(Понюхати)
це не шкодить:))
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 травня 2006 16:40 (UTC)
(Понюхати)
там така варіація на тему..%))
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 травня 2006 16:49 (UTC)
(Понюхати)
де ті ноти тієї варіації?
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 травня 2006 16:51 (UTC)
(Понюхати)
:)
ну... рис і щавель точно будуть!
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 травня 2006 17:00 (UTC)

так тут я вже таке досліджував

(Понюхати)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 травня 2006 17:06 (UTC)

Re: так тут я вже таке досліджував

(Понюхати)
так на ту ж тему варіації:)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 травня 2006 17:18 (UTC)

Re: так тут я вже таке досліджував

(Понюхати)
ну то вперед:)))
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 травня 2006 17:19 (UTC)

Re: так тут я вже таке досліджував

(Понюхати)
та вже зварила:)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 травня 2006 17:58 (UTC)

Re: так тут я вже таке досліджував

(Понюхати)
ну то смачного!:))
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 травня 2006 18:01 (UTC)

Re: так тут я вже таке досліджував

(Понюхати)
дякую:)
ще булки спечу, тоді буде смачного:)
до речі, нормально підіймаються
будуть з роздинками і корицею плюшечки
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 травня 2006 18:21 (UTC)

Re: так тут я вже таке досліджував

(Понюхати)
з начинкою?
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:23 травня 2006 04:39 (UTC)

Re: так тут я вже таке досліджував

(Понюхати)
Додала в тісто родзинок, на розплющені "млинці" насипала цукру з корицею, скрутила в рурки, потім зав’язала вузлом і закруглила до форми булочок. Зверху яйцем і ще трохи цукру з корицею. Прикольна структура всередині виходить.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:23 травня 2006 16:21 (UTC)

Re: так тут я вже таке досліджував

(Понюхати)
туди ще б по шматочку рамбамбару.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:23 травня 2006 16:23 (UTC)

Re: так тут я вже таке досліджував

(Понюхати)
%) наступного разу
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 травня 2006 16:55 (UTC)
(Понюхати)
Ти мені краще от що скажи. Якщо я вже така "хазяйка", що у мене дріжджове тісто простояло три дні в холодильнику, то його ще можна на благодійну справу вжити?
На вигляд нічого з ним страшного не сталося, і на смак теж.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 травня 2006 16:57 (UTC)
(Понюхати)
можна
тільки воно вже не буде таким "пухким"
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 травня 2006 17:06 (UTC)
(Понюхати)
ну, воно в холодильнику піднялося, а так тільки запах трохи спиртовий
я борошна додала, яких-небудь булок напечу, з корицею, наприклад
просто коли воно було "готове", я зрозуміла, що настільки втомилася, що ну його в холодильник, а потім ніколи було
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 травня 2006 17:24 (UTC)
(Понюхати)
в таких випадках його трба загортати в харчову плівку
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 травня 2006 17:36 (UTC)
(Понюхати)
та отож, хто ж знав, що так вийде? залишила просто під рушником
думала викинути, але спершу вирішила понюхати:)
[User Picture Icon]
From:skammi
Date:26 травня 2006 10:06 (UTC)

Супчик холостяцкий :)

(Понюхати)
Практический тот же куриный бульон, но с более мужскими нотками ;)

Курочку разрезать на порционные куски, залить водой и довести до кипения. Снять пену (если не облом, то вынуть мясо и залить новым кипятком). Как закипит, посолить и добавить: целую!!! (но чищенную) луковицу, пару целых !!! морковок, если есть - шматочек корня сельдерея (можно всымать пару чайных ложек молотого) или корня петрушки, душистый перец, специи: фенхель, римский тмин, фенигурек, гвоздику и кориандр (в зернах). Варить пимерно 40 минут. Затем добавить лавровый лист, разные травки (например, очень хорошо подходит набор средиземноморских трав или пиренейских) типа душицы, базилика и других. Главное не переборщить. Перец по вкусу (я пользуюсь перечной смесью). Варить еще 10 минут, и вконце всыпать зелень. Через 5-10 минут супчик готов. Очень спобобствует пищеварению, особенно с бадуна :)

Для сытности, если уж очень жрать охота, можно вконце влить взбитое яйцо. Кроме того, это осветлит бульон. Сколько он хранится не знаю, у меня больше двух дней не задерживался.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:26 травня 2006 12:06 (UTC)

так це одне й те саме

(Понюхати)
фенхель, римский тмин