КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Бульйон -росіл




"Рибний"
-15гр масла вершкового
-2 посічені цибулини 
-2л води
-1, 5кг голів, хрящів, хвостів рибних
-10 горошин чорного перцю
-букетик зелені
На маслі спасерувати цибулю(10хв), влити воду, вкинути куски риби, перець, букетик, довести до кипіння та варити на малому вогні 20хв, збираючи піну та помішуючи.
Далі профільтрувати і залишити охолодитися.
Для бульйону  використовують рибу з білим м"ясом.
Букетик складається з гілочки майорану, розмарину, петрушки, лаврового листка.

"Курячий"
-1, 5кг  курячого м"яса з кістками
-2 великих цибулини зі шкіркою, розрізаних навпіл
-3л води
-2 морквини
-2 черешок салери
-12 горошин чорного перцю
-букетик зелені
В духовці розігрітій до 180*С на пательні  підрум"янити куски м"яса разом з цибулею(50хв).
Затім виложити його в каструлю, положити моркву та салеру, порізані великими кусками, перець та букетик, залити водою,  довести до кипіння.
Готувати протягом трьох годин на дуже малому вогні без кришки, помішуючи та збираючи піну.
Процідити та остудити.
Зняти жир з поверхні бульйону.

"Яловичий"
-2кг яловичини з кісточкою
-2 морквини
-2 цибулини зі шкіркою, розрізаних навпіл
-3л води
-2 черешка салери
-12 горошин чорного перцю
-букетик зелені 

В розігрітій духовці до 210*С у пательні тушкувати м"ясо протягом 30хв, затім положити до нього порізані великими кусками моркву та салеру, тушкувати ще 20 хв.
По закінченню все переложити до каструлі, влити 1л води, дати покипіти 15хв, влити решту води,всипати перець, вкинути букетик.
Збавити вогонь до мінімуму та готувати ще 4 години.
Видалити піну.
Готовий бульйон профільтрувати та охолодити, зняти з його поверхні жир.
Бульйон можна заморозити в морозильній камері та зберігати деякий час.
Tags: М'ясо та лівер, Овочі, Перші страви, Продукти, Риба та морепродукти
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 24 comments