КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Ліванський хліб

  • Піта
  • 1кг борошна
  • 50г сухих дріжджів
  • сіль, цукор
Для початку треба до склянки з теплою водою всипати ложку цукру та дріжджі.

Розпущені дріжджі влити до борошна, всипати 2 ложки солі.

Замісити туге, еластичне  тісто, доливаючи теплої води.
З тіста розтачати кульки, величиною з яйце, накрити іх вологою серветкою та винести  в тепле місце на одну годину.

Заготовки мають підрости в два рази.
Тепер кульки треба розтачати в млинці, товщиною біля 3мм та діаметром 15см.

Притрусити їх борошном та дати постояти ще зо 15-25хв.
Розігріти пічку до 270*С.
Випікати піту по одній за раз. 
Як тільки піта почне "надуватись", її треба виймати з печі.

Процес випічки займає біля хвилини часу.
Випікати можна також в духовці. 
Вона мусить мати також верхній нагрівач.

Готову піту треба трішки приплюснути рукою та складати одна на одну, поверх накрити вологою серветкою.

Зберігати деякий час її можна в герметичному пластиковому пакеті, тоді вона так швидко не зачерствіє.







Tags: Тісто
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments