?

Log in

No account? Create an account
31 травень 2006 @ 12:32 Ліванський хліб
Tags:
  • Піта
  • 1кг борошна
  • 50г сухих дріжджів
  • сіль, цукор
Для початку треба до склянки з теплою водою всипати ложку цукру та дріжджі.

Розпущені дріжджі влити до борошна, всипати 2 ложки солі.

Замісити туге, еластичне  тісто, доливаючи теплої води.
З тіста розтачати кульки, величиною з яйце, накрити іх вологою серветкою та винести  в тепле місце на одну годину.

Заготовки мають підрости в два рази.
Тепер кульки треба розтачати в млинці, товщиною біля 3мм та діаметром 15см.

Притрусити їх борошном та дати постояти ще зо 15-25хв.
Розігріти пічку до 270*С.
Випікати піту по одній за раз. 
Як тільки піта почне "надуватись", її треба виймати з печі.

Процес випічки займає біля хвилини часу.
Випікати можна також в духовці. 
Вона мусить мати також верхній нагрівач.

Готову піту треба трішки приплюснути рукою та складати одна на одну, поверх накрити вологою серветкою.

Зберігати деякий час її можна в герметичному пластиковому пакеті, тоді вона так швидко не зачерствіє.







Дослід
кіт
kag0r: