?

Log in

No account? Create an account
16 червень 2006 @ 14:31 Борщ з молодих овочів
Зварити бульйон з яловичини (можна який-небудь інший чи зовсім без м'яса зварити, але я напишу так, як робила вчора). Зі спецій - сіль, корені петрушки та селери, суміш перців.
Стеблини кропу та моркви перев'язати ниткою та проварити в бульйоні.
Від молодого буряка відрізати гичку та відкласти, а сам буряк помити, пошаткувати та поставити тушкуватись з буряковим квасом та томат-пастою. Краще відварити помидори та протерти їх, але в мене вони несподівано скінчились.
Нарізати молоді цибулю, моркву, кабачок, солодкий перець, обсмажити. Додати туди стеблини буряку та зелень моркви. Можна ще додати пір'я цибулі.
Ага, нічого не солити, сіль нам потрібна в іншому місці.
В бульйон покласти буряк. Потім обсмажені овочі.
Нашаткувати капусту та бурякове листя. Дрібно пошаткувати декілька стеблин м'яти (в мене було дві різних) та меліси. Все це покласти в борщ, трохи проварити. Вийняти ті перев'язані стеблини та викинути (їх можна класти одразу, як тільки почали бульйон варити, тоді викинути як бульйон буде готовий).
Нарізати невеличку голівку молодого часнику та шматок копченого сала, додати сіль (ось вона куди йде) та стручок гострого перцю, все добре потовкти, заправити борщ. Перевірити його на сіль, перець, кислоту (якщо треба - додати ще квасу) тощо. Вимкнути та дати йому настоятись.
 
Дослід
но мы в тельняшках, нас мало
a_runa:
[User Picture Icon]
From:sichan
Date:16 червня 2006 11:51 (UTC)
(Понюхати)
асилил! понял все, кроме "гичка" :))))))

[User Picture Icon]
From:angerona
Date:16 червня 2006 11:53 (UTC)
(Понюхати)
Да, я тоже "гичка" не поняла.
[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:16 червня 2006 11:58 (UTC)
(Понюхати)
зелень.
точнее, ботва.
[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:16 червня 2006 11:56 (UTC)
(Понюхати)
зелень -)
есть еще синоним - бадилля
[User Picture Icon]
From:reflecsplint
Date:16 червня 2006 13:02 (UTC)
(Понюхати)
який же борщ без м'яса! ))))

[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:16 червня 2006 13:17 (UTC)
(Понюхати)
пісний =)
постів у православних багато, що ж, борща не їсти в ці дні?
[User Picture Icon]
From:reflecsplint
Date:16 червня 2006 13:31 (UTC)
(Понюхати)
сдается я ваше имя когдато встречал в фидо - su.kitchen =)
[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:16 червня 2006 13:44 (UTC)
(Понюхати)
было дело -)
[User Picture Icon]
From:sergm
Date:16 червня 2006 15:45 (UTC)
(Понюхати)
можемо, коли захочемо ;)
[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:18 червня 2006 09:11 (UTC)
(Понюхати)
=)
фишка вся в том, что когда _хочется_.
[User Picture Icon]
From:irha
Date:16 червня 2006 16:34 (UTC)
(Понюхати)
Який цікавий рецепт. Просто не уявляю м'яти в борщі.
А запах м'яти сильно відчувається?
[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:18 червня 2006 09:19 (UTC)
(Понюхати)
це ще не найбільш цікавий =)
відчувається... сильно чи ні - не можу сказати. відчувається. але це не заважає. ну, звісно, якщо добре стависся до м'яти
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:16 червня 2006 23:48 (UTC)
(Понюхати)
ням-ням!