?

Log in

No account? Create an account
19 червень 2006 @ 16:38 Салат з перловки та креветок
  • перлова крупа
  • креветки
  • лимон
  • квасоля стручкова консервована
  • зелена цибуля
  • перець солодкий
  • помідора
  • оливкова олія , сіль, перець



Перлову крупу та креветки відварити окремо в підсоленій воді.
До відвареної перловки всипати почищені креветки, порізати туди маленькими шматочками перець, помідору, стручки спаржевої квасолі, зелену цибулю, всипати тоненькі смужки шкірки лимона.
Зробити заправку,  для цього в олію вичавити сік лимона, всипати небагато солі та меленого чорного перцю, збовтати.
Заправити салат та  добре перемішати.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:hector_von_kyiv
Date:19 червня 2006 13:58 (UTC)
(Понюхати)
Дуже цікаво. Колись я бачив варіант "пшоно з крабами", тому ідея не абсурдна :)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:19 червня 2006 14:03 (UTC)
(Понюхати)
ну не тільки рис та рис
[User Picture Icon]
From:reflecsplint
Date:19 червня 2006 14:56 (UTC)
(Понюхати)
чомусь перлова крупа не дуже захоплюе ))
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:20 червня 2006 10:56 (UTC)
(Понюхати)
але і в харчуванні деколи треба перемін
[User Picture Icon]
From:skammi
Date:20 червня 2006 10:16 (UTC)

РБУ

(Понюхати)
перловку на флоте называли РБУ (ракетно-бомбовая установка). Не знаю почему. Давали ее чуть-ли не каждый день, чему несказанно радовалась камбала, приютившаяся аккурат под нашими иллюминаторами.

Но в отличие от большинства сослуживцев, мне перловка нравилась. Варил ее наш кок - Игорь Акбаров, из Узбекистана. Ничего особенного, но было вкусно. Он ее делал почти как плов. Составляющие теже, только проваривал перловку тщательнее.

Вы спросите, причем здесь салат и крабы? А не было в этом блюде крабов :)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:20 червня 2006 10:58 (UTC)

Re: РБУ

(Понюхати)
у нас в армії вона називалась "дробь 16".
а з маслом вершковим та тушонкою ця кашка супер на природі.