?

Log in

No account? Create an account
07 липень 2006 @ 16:55 Біфстроганов
  • 600г телячої вирізки
  • 2 цибулини
  • 100г вершкового масла
  • 200г сметани
  • томатний концентрат
  • борошно,олія, сіль


Вирізку нарізати поперек волокон на смужки довжиною 5-6см та шириною 1см, обваляти їх в борошні та обсмажити  в олії на сильному вогні.
Цибулю дрібно порізати, обсмажити в маслі, далі всипати  м"ясо та смажити ще  3-4 хвилини.
Затім цибулю та м"ясо залити соусом з сметани, 2 ложок томатного концентрату та ложки борошна.
Тушкувати на малому вогні біля 30 хвилин, в кінці посолити.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:a_ga_ta
Date:07 липня 2006 14:48 (UTC)
(Понюхати)
туда еще шампиньоны хорошо идут :) всегда добавляю
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:07 липня 2006 15:17 (UTC)
(Понюхати)
ну не туда, а поруч поруч:)))
[User Picture Icon]
From:a_ga_ta
Date:07 липня 2006 19:34 (UTC)
(Понюхати)
чей-то поруч? туда-туда :)
добавляется на стадии, когда лук уже прозрачный - нарезаные четвертинками. Ну во всяком случае я такой рецепт видела несколько раз в интернете и на пакетах со смесью соуса для бефстроганов тоже. А дальше, разумеется, "правильный" рецепт может быть и без них. :)
[User Picture Icon]
From:hector_von_kyiv
Date:07 липня 2006 15:33 (UTC)
(Понюхати)
Правильно "бефстроганов"
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:07 липня 2006 15:37 (UTC)
(Понюхати)
ага "правильно"
а це якою мовою вимовляти слово beef?
[User Picture Icon]
From:hector_von_kyiv
Date:07 липня 2006 15:42 (UTC)
(Понюхати)
А "beef" тут ні до чого.
Це французьке слово "bœuf". Якщо хочете максимально відтворити вимову оригіналу, тоді слід писати "бьоф". Але ні в якому разі не "біф".
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:07 липня 2006 15:51 (UTC)
(Понюхати)
а чому французьке?
так само може застосовуватись англ..
як на мене, то максимально відтворюється вимова, коли -
- БІФ
[User Picture Icon]
From:hector_von_kyiv
Date:07 липня 2006 15:56 (UTC)
(Понюхати)
Бо французьке. Французька мова в кулінарії ширше застосовується, ніж англійська. До того ж, граф Олексій Строганов, кухар якого винайшов цю страву, жив в епоху, коли в шляхетському супільстві розповсюдженою була саме французька.

І врешті решт: http://feb-web.ru/feb/mas/mas-abc/02/ma108839.htm
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:10 липня 2006 08:30 (UTC)

я про вимову українською

(Понюхати)
а біфштекс буде... бєфштєкс
[User Picture Icon]
From:hector_von_kyiv
Date:10 липня 2006 08:32 (UTC)

Re: я про вимову українською

(Понюхати)
"Beef steak" - страва англійської кухні.