КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Бограч

  • 0.5 кг телятини (лопатка)
  • 50 г смальцю
  • 150 г цибулі
  • 400 г картоплі
  • 2 зубка часнику
  • 2 солодких перці, 2 помідори
  • тмін, мелена паприка, сіль


Бограч - страва, яку готують в казані на відкритому вогні.
М'ясо  нарізати кубиками 1, 5-2 см.
В  розтопленому смальці обсмажити  до золотистого кольору дрібно порізану цибулю. 
Збавити вогонь, всипати 1 ч. ложку паприки, швидко перемішати, всипати м'ясо, додати потовчений часник, змішаний із 1 ч. ложкою тміну, влити пів-склянки  води, далі зрідка помішуючи, тушкувати на слабкому вогні. 
По мірі випаровування необхідності доливати воду, але завжди потроху, щоб м'ясо не варилося а   тушкувалося.
Тим часом почистити картоплю та порізати кубиками, перець квадратиками, помідор четвертинками.
Коли м"ясо буде готове, всипати до нього картоплю, перемішати та тушкувати доки вона не буде готова.
Під кінець всипати порізані перець та помідор, тушкувати ще декілька хвилин, зняти з вогню, посолити.
 
Tags: М'ясо та лівер, Овочі, Перші страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments