?

Log in

No account? Create an account
15 липень 2006 @ 16:35 Бограч
  • 0.5 кг телятини (лопатка)
  • 50 г смальцю
  • 150 г цибулі
  • 400 г картоплі
  • 2 зубка часнику
  • 2 солодких перці, 2 помідори
  • тмін, мелена паприка, сіль


Бограч - страва, яку готують в казані на відкритому вогні.
М'ясо  нарізати кубиками 1, 5-2 см.
В  розтопленому смальці обсмажити  до золотистого кольору дрібно порізану цибулю. 
Збавити вогонь, всипати 1 ч. ложку паприки, швидко перемішати, всипати м'ясо, додати потовчений часник, змішаний із 1 ч. ложкою тміну, влити пів-склянки  води, далі зрідка помішуючи, тушкувати на слабкому вогні. 
По мірі випаровування необхідності доливати воду, але завжди потроху, щоб м'ясо не варилося а   тушкувалося.
Тим часом почистити картоплю та порізати кубиками, перець квадратиками, помідор четвертинками.
Коли м"ясо буде готове, всипати до нього картоплю, перемішати та тушкувати доки вона не буде готова.
Під кінець всипати порізані перець та помідор, тушкувати ще декілька хвилин, зняти з вогню, посолити.
 
Дослід
кіт
kag0r: