?

Log in

No account? Create an account
15 липень 2006 @ 17:25 Різотто по міланськи
  • 350г рису (арборіо)
  • 1л бульйону
  • 1 цибулина
  • 100г вершкового масла
  • 50мл червоного столового вина
  • 60г тертого сиру Парміджано
  • пакетик шафрану
Розтопити 30г масла та спасерувати в ньому дрібно посічену цибулю.

Влити вино. Зачекати, щоби воно випарувалося.

Всипати рис, добре перемішати.

Коли рис стане "восковим", влити небагато гарячого бульйону.

Всипати шафран.

Готувати біля 25 хвилин, постійно помішуючи деревяною лопаткою та доливаючи гарячого бульйону по мірі випаровування..

В кінці положити  решту масла та тертий сир.

Перемішати та висипати на тарілку.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:15 липня 2006 18:59 (UTC)
(Понюхати)
Обов’язково приготую, рис - це наше все:)

Офф: може, зробиш "кнопочку" спільноти, пропіаримо? я б її в юзерінфо поставила...
[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:15 липня 2006 19:53 (UTC)
(Понюхати)
подивись як роблять різотто спочатку тут:
http://www.cucinaitaliana.ru/recipes/rice.html
бо тут приведений не найкращій рецепт, на жаль. є технологічні помилки.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:15 липня 2006 20:00 (UTC)
(Понюхати)
я рис їм в усіх варіантах, а Ігор, наскільки я розумію, практикувався безпосередньо на батьківщині ризотто:)
[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:15 липня 2006 22:16 (UTC)
(Понюхати)
ммм. подивись, що писала наті-наті у кітчен_нах щодо різотто.

немає сенсу спочатку випарювати вино, та лише потім закладати рис. рис повинен ввібрати в себе олію\масло. а потім в себе ж ввібрати вино. потім - бульйон. якщо ми спочатку додамо вино, потім рис, то він буде іншим. масла ж майже не залишиться.
спочатку рис обсмажується, вбирає в себе масло, лише потім додається вино та бульйон чи вода.
якщо навпаки, то вийде щось інше. не різотто.
[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:15 липня 2006 19:41 (UTC)
(Понюхати)
вначале рис. потом вино. и просто шафран - не добавляют. его обычно настаивают на бульоне или как-то так.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:17 липня 2006 08:12 (UTC)
(Понюхати)
розводять в ньому, якщо порошок
а якщо тичинки, то настоюють
в даному випадку - порошок
[User Picture Icon]
From:a_runa
Date:18 липня 2006 13:57 (UTC)
(Понюхати)
так.
але все одно краще шафран змішати з бульйоном десь окремо, лише потім вилити його в страву