?

Log in

No account? Create an account
17 липень 2006 @ 13:13 Полента
  • 0,5кг борошна кукурудзяного
  • сіль
Для приготування потрібна каструля з нержавійки.
Довести в ній до кипіння 2л води, всипати ложку солі та 
тоненькою цівкою борошно, постійно помішуючи деревяною лопаткою, 
слідкуючи щоби не утворились грудки.

Вогонь треба збавити до мінімуму.  
Готувати 30-40 хвилин, не припиняючи помішувати.
Ідеальною посудою для приготування поленти є мідна.
В ній полента не пригорить.

Готову поленту виложити на дошку для подальшого використання в тих чи інших стравах.
Також під час приготування в поленту можна всипати трохи тертого твердого сиру Парміджано, Грана Падано чи Пекоріно.
Це роблять за п"ять хвилин до закінчення приготування.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:hector_von_kyiv
Date:17 липня 2006 10:19 (UTC)
(Понюхати)
Також відома як "мамалига" :)
На молоці, думаю, смачніше буде.
[User Picture Icon]
From:mint_sniff
Date:17 липня 2006 12:04 (UTC)
(Понюхати)
А яким може бути "подальше використання в інших стравах"?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:18 липня 2006 14:52 (UTC)
(Понюхати)
далі буде...