КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Полента

  • 0,5кг борошна кукурудзяного
  • сіль
Для приготування потрібна каструля з нержавійки.
Довести в ній до кипіння 2л води, всипати ложку солі та 
тоненькою цівкою борошно, постійно помішуючи деревяною лопаткою, 
слідкуючи щоби не утворились грудки.

Вогонь треба збавити до мінімуму.  
Готувати 30-40 хвилин, не припиняючи помішувати.
Ідеальною посудою для приготування поленти є мідна.
В ній полента не пригорить.

Готову поленту виложити на дошку для подальшого використання в тих чи інших стравах.
Також під час приготування в поленту можна всипати трохи тертого твердого сиру Парміджано, Грана Падано чи Пекоріно.
Це роблять за п"ять хвилин до закінчення приготування.
Tags: Другі страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 3 comments