?

Log in

No account? Create an account
02 серпень 2006 @ 16:45 Солені огірки

  • огірки

  • листя хрону

  • 2-3 головки часнику

  • кріп

  • сіль, вода


Огірки замочити на декілька годин у холодній воді, затім їх промити.
Почистити часник.

На дно підготовленої 3-х літрової банки
положити два листки хрону та зо дві стеблини кропу з суцвіттям, половину часнику.

Затім в банку  щільно напхати один до одного огірки.
На 3-х літрову приблизно потрібно 1,5 кг.
Поверх положити решту часнику, листок хрону, стеблину кропу.

Всипати три ложки солі.

Залити холодною перевареною водою.

Поставити в тепле місце для бродіння.

Через два-три дні вода у банці стане мутною, на поверхні появиться піна.
Затім потрібно розсіл злити до каструлі, закип"ятити,
ще гарячим обережно залити назад до банки.

Банку закрити поліетиленовою кришкою.

Як охолоне, винести до  кладовки для подальшого зберігання та використання.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:pani_grunia
Date:02 серпня 2006 14:38 (UTC)
(Понюхати)
а щоб були малосольні, то просто на третій день діставати і їсти?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:02 серпня 2006 15:33 (UTC)
(Понюхати)
то треба зробити ножем поздовжні надрізи в огірку
[User Picture Icon]
From:cucumber58
Date:03 серпня 2006 06:19 (UTC)
(Понюхати)
Цей рецепт ще неандертальци користувалы,цему бояну-1000000 рокив:)
[User Picture Icon]
From:fishcka
Date:05 серпня 2006 09:27 (UTC)
(Понюхати)
крім хрону, кропу і часнику ще дуже добре покласти листя вишні і смородини. на дно банки і зверху на огірки. здається, ще трохи цибулі, порізаної кружальцями..
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:08 вересня 2006 15:58 (UTC)
(Понюхати)
ні, цибулю не кладуть
все решта так
[User Picture Icon]
From:fealkin
Date:18 серпня 2006 18:23 (UTC)
(Понюхати)
Привет! Никогда раньше не солила огурцы. А тут так аппетитно все расписано, и я попробовала тож. Делала все точно как в вашем посте. Прокипятила, залила обратно. Но уже через пару дней огурцы покрылись сильным сизым налетом. Вроде как тухнут. Что я не так могла сделать?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:08 вересня 2006 15:55 (UTC)
(Понюхати)
скоріше всього проблема в самих огірках.
не всі сорти огірків придатні для соління,
особливо - тепличні.
також впливають нітрати, якщо їх використовували при вирощуванні.