?

Log in

No account? Create an account
03 серпень 2006 @ 13:15 Баклажани в олії
  • баклажани
  • олія оливкова
  • червоний перець стручковий
  • часник, орігано
  • сіль, оцет


Баклажани почистити, нарізати тоненькими смужками, посолити та залишити на годину.
Затім їх добре промити в протічній воді.
До каструлі з водою влити оцет.
Його кількість визначається на особистий смак.
Поставити каструлю на вогонь, довести маринад до кипіння, всипати в нього порізані баклажани та варити їх 2 хвилини від моменту повторного закипання.
Процідити через сито та висипати на розстелену на столі серветку і дати просохнути декілька годин.
В підготовлену склянну банку положити декілька кусочків перцю, 
порізаних плястерками 2-3 зубків часнику, всипати чайну ложку меленого орігано, 
наповнити щільно смужками баклажанів.
Залити олією, щоб покрило вище на пів-сантиметра. 
Прослідкувати, щоби не залишилось бульбашок повітря.
Закрити банку кришкою та поставити до холодильника.
Через місяць баклажани готові до вжитку.

Дослід
кіт
kag0r: