?

Log in

No account? Create an account
12 серпень 2006 @ 19:27 Книдлі з пшеничного хліба
  • батон черствої пшеничної булки (500г)
  • 250мл молока
  • 1 жовток, олія 
  • сухі дріжджі, сіль


Ножем акуратно зрізати шкірку з булки, перемолоти її.
Молоко нагріти,  всипати пів-чайної ложки цукру, 1 чайну ложку дріжджів.
Розколотити та дати вистояти 10 хвилин.
Затім всипати мелену булку, жовток, дрібку солі.

Замісити однорідне тісто та добре вимішати, щоби не було пухирців..
Накрити його серветкою, дати йому "підрости" годину-півтори в теплому місці.
 Затім розділити його на два куски.
Розтачати їх у валики.
Приготувати парову баню.
Для цього в каструлю налити небагато води,всипати дрібку солі, помістити на дно сито, змастити його поверхню олією.
Поставити каструлю на вогонь, як закипить вода, 
виложити  валик на решітку та варити 20-30 хвилин під кришкою.

Готові книдлі порізати на скибки.
Їх подають як додаток до перших чи других страв, підливок, свинини.
houskový knedlík - книдлі з пшеничного  хліба, рецепт кухні Чехії.
Дослід
кіт
kag0r: