?

Log in

No account? Create an account
17 серпень 2006 @ 17:26 Запечена риба - Річкова форель під розмарином
На шість осіб:

основа:
- 6 рибин по 250гр. (бажано жива для ІНШОГО, СПРАВЖНЬОГО смаку - купляти в найближчому супермаркеті)
- 12-15 гілочок розмарину
- Оливкова олія
- сушені прованські травки
- сіль


соус:
- зерна гірчиці (1 пакетик)
- мясний бульйон (200 грамів - бажано свіжозварений, за відсутністю - розчин пів-кістки Галіни Бланки)
- 1-2 столові ложки оцту Бальзаміко

гарнір:
- рис - 2 стандартних пакунки із дірочками ;)
- пучечок кропу

Приготування риби:
Потрошимо рибину, ретельно вимиваємо від крові та від слизу, чистити луску не потрібно. сумішшю солі кам"яної та прованських сушених травок (базилік, орегано та ін.) натираємо рибину зовні. Багато непотрібно! Якраз стільки щоб ніц не стікало ;). По тому, через рот рибини запихаємо по дві гілки розмарину.



На тацю із духовки (яка в цей час розігрівається) вистеляємо фольгу, та трішки поливаємо оливковою олією. Викладаємо рибу, надлишки розмарину фігурно покласти поміж та на рибини. Трішки поливаємо зверху оливковою олією. Ставимо в духовку на вогонь вищої за середню інтенсивності. НЕ ЗАВЕРТИТИ ЗВЕРХУ У ФОЛЬГУ!!!


Запікати 25-30хв.

Приготування соусу:
Доводимо до кипіння бульйон, висипаємо пакет гірчичних зерен, даємо трохи покипіти, додаємо оцту Бальзаміко. Знімаємо з конфорки та відставляємо.

Особливості рису:
Зварений рис перемащуємо вершковим маслом, чи як кому до смаку, і перемішуємо із мілко нарубаним кропом. Готово.

Подаємо!
Розділяємо на порції, рибини поливаємо соусом! Смачного!



Нота Бене. Лимон за такого соусу не потрібен!

Дослід
joeger:
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:18 серпня 2006 17:12 (UTC)

Перед відправкою запису вставити тегу

(Понюхати)

Теги: <input ... >(Допомога)

[User Picture Icon]
From:joeger
Date:21 серпня 2006 06:14 (UTC)

Re: Перед відправкою запису вставити тегу

(Понюхати)
так власне, шо нічого не вийшло! я ніби так і писав - але ніц не вийшло... ну ладно

Дякую тим не менше