joeger (joeger) wrote in ua_kyxap,
joeger
joeger
ua_kyxap

Запечена риба - Річкова форель під розмарином

На шість осіб:

основа:
- 6 рибин по 250гр. (бажано жива для ІНШОГО, СПРАВЖНЬОГО смаку - купляти в найближчому супермаркеті)
- 12-15 гілочок розмарину
- Оливкова олія
- сушені прованські травки
- сіль


соус:
- зерна гірчиці (1 пакетик)
- мясний бульйон (200 грамів - бажано свіжозварений, за відсутністю - розчин пів-кістки Галіни Бланки)
- 1-2 столові ложки оцту Бальзаміко

гарнір:
- рис - 2 стандартних пакунки із дірочками ;)
- пучечок кропу

Приготування риби:
Потрошимо рибину, ретельно вимиваємо від крові та від слизу, чистити луску не потрібно. сумішшю солі кам"яної та прованських сушених травок (базилік, орегано та ін.) натираємо рибину зовні. Багато непотрібно! Якраз стільки щоб ніц не стікало ;). По тому, через рот рибини запихаємо по дві гілки розмарину.



На тацю із духовки (яка в цей час розігрівається) вистеляємо фольгу, та трішки поливаємо оливковою олією. Викладаємо рибу, надлишки розмарину фігурно покласти поміж та на рибини. Трішки поливаємо зверху оливковою олією. Ставимо в духовку на вогонь вищої за середню інтенсивності. НЕ ЗАВЕРТИТИ ЗВЕРХУ У ФОЛЬГУ!!!


Запікати 25-30хв.

Приготування соусу:
Доводимо до кипіння бульйон, висипаємо пакет гірчичних зерен, даємо трохи покипіти, додаємо оцту Бальзаміко. Знімаємо з конфорки та відставляємо.

Особливості рису:
Зварений рис перемащуємо вершковим маслом, чи як кому до смаку, і перемішуємо із мілко нарубаним кропом. Готово.

Подаємо!
Розділяємо на порції, рибини поливаємо соусом! Смачного!



Нота Бене. Лимон за такого соусу не потрібен!

Tags: Риба та морепродукти
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments