?

Log in

No account? Create an account
21 серпень 2006 @ 15:21 Суп квасолевий з домашнім тістом
  • склянка білої молодої квасолі (120г)
  • 70г сала
  • 2 яйця
  • бульйон
  • борошно, олія
  • лавровий лист, перець, зелень петрушки
  • 4 картоплини
  • цибулина
  • морквина, сіль

Квасолю висипати до каструлі (3л), влити бульйон (чи води), поставити варитися на вогонь.
Тим часом замісити тісто.
В миску вибити яйця, влити до них пів-шкарлупки холодної води.

Всипати дрібку солі.

Влити пів-чайної ложки олії.

Добре розколотити.

Поступово всипаючи борошно, замісити тісто.

Воно має бути таке як на пельмені.

Далі тісто треба переложити на стіл, притрушений борошном.

Розтачати з нього тонкий пляцок.



Пляцок виложити на серветку, щоби трохи висох.

Тим часом порізати сало та цибулю на невеличкі кубики.

Вкинути сало до розігрітої пательні, коли воно розтопиться, 
всипати цибулю, підсмажити до золотистого кольору.

Коли квасоля буде вже м"якою, всипати порізані картоплю та моркву, 
лавровий лист, 4 горошинки перцю.

Тим часом висохше тісто обтрусити борошном, обережно скрутити в рулон.
Старатися тісто не пересушити, бо буде тріскатися під час різки.

Порізати його на смужки, шириною зо 3-5 міліметрів.

Смужки випрямити.

Через 8-10  хвилин після закладки картоплі та моркви, всипати тісто, 
легенько перемішати кописткою.
Якщо трохи  тіста  залишиться, то його можна використати подалі.

Для цього тісто рівномірно висипати на папір, 
дати йому висохнути та пересипати його до поліетиленового пакета.

Готовий суп заправити шкварками з цибулею, посолити та зняти з вогню.
При подачі до столу в тарілку накришити зелені петрушки, 
поперчити до смаку свіжо-меленим перцем.
Дослід
кіт
kag0r: