ФеніКса (markitka) wrote in ua_kyxap,
ФеніКса
markitka
ua_kyxap

Припущена риба під соусом

Рибина пеленгас - або інша біла риба з ніжним м’ясом, не переобтяжена кістками
Велика цибулина
Трохи рафінованої олії
Трохи вершкового масла
Прибл. 1 ст. ложка соєвого соусу
Трохи лимонного соку
1 склянка окропу
Сіль
Чорний перець мелений
Чорний і духм’яний перець горошком
По півпучка петрушки і кропу
Каструля з посиленим дном

Розігріваємо електричну плиту або вмикаємо газову на середню потужність.
Вичищену рибину ріжемо на крупні порційні шматки.
Цибулину чистимо і ріжемо кільцями товщиною 4 мм.
Скроплюємо дно каструлі олією і викладаємо щільно кільця цибулі.
На цибулю викладаємо рибу. Ідеально вибрати каструлю з таким діаметром, щоб риба щільно лежала в один шар.
Рибу солимо і перчимо, поливаємо лимонним соком, додаємо перець горошком. (Як варіант - на годину замаринувати рибу з тими ж інгредієнтами). 
Зверху викладаємо шар зелені (цілими пагінцями, не ріжучи).
Обережно заливаємо воду (вода не буде прикривати рибу).
Додаємо декілька шматочків вершкового масла, закриваємо кришкою і ставимо на вогонь.
Після закипання припускаємо на невеликому вогні 15-20 хвилин.

Коли риба готова, викладаємо її з зеленню в тепле місце і швидко робимо соус. Міксером/блендером перетворюємо цибулю в юшці в однорідну масу і поступово, куштуючи, доливаємо соєвий соус (щоб не було надто солоним). Подавати рибу з зеленню, политу соусом, на гарнір добре рис або просто свіжі овочі.
Tags: Риба та морепродукти
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 8 comments