?

Log in

No account? Create an account
22 серпень 2006 @ 17:54 Припущена риба під соусом

Рибина пеленгас - або інша біла риба з ніжним м’ясом, не переобтяжена кістками
Велика цибулина
Трохи рафінованої олії
Трохи вершкового масла
Прибл. 1 ст. ложка соєвого соусу
Трохи лимонного соку
1 склянка окропу
Сіль
Чорний перець мелений
Чорний і духм’яний перець горошком
По півпучка петрушки і кропу
Каструля з посиленим дном

Розігріваємо електричну плиту або вмикаємо газову на середню потужність.
Вичищену рибину ріжемо на крупні порційні шматки.
Цибулину чистимо і ріжемо кільцями товщиною 4 мм.
Скроплюємо дно каструлі олією і викладаємо щільно кільця цибулі.
На цибулю викладаємо рибу. Ідеально вибрати каструлю з таким діаметром, щоб риба щільно лежала в один шар.
Рибу солимо і перчимо, поливаємо лимонним соком, додаємо перець горошком. (Як варіант - на годину замаринувати рибу з тими ж інгредієнтами). 
Зверху викладаємо шар зелені (цілими пагінцями, не ріжучи).
Обережно заливаємо воду (вода не буде прикривати рибу).
Додаємо декілька шматочків вершкового масла, закриваємо кришкою і ставимо на вогонь.
Після закипання припускаємо на невеликому вогні 15-20 хвилин.

Коли риба готова, викладаємо її з зеленню в тепле місце і швидко робимо соус. Міксером/блендером перетворюємо цибулю в юшці в однорідну масу і поступово, куштуючи, доливаємо соєвий соус (щоб не було надто солоним). Подавати рибу з зеленню, политу соусом, на гарнір добре рис або просто свіжі овочі.
Дослід
фенікс
markitka:
[User Picture Icon]
From:pry4ilok
Date:22 серпня 2006 19:00 (UTC)
(Понюхати)
Ну зробила б ...І морський сом є в морозилці... І все є... А хата порожня. В холодильнику сумує борщ, свинячі битки, якісь ковбаси-сири... А гостренькі маринади я щойно з"їла і думаю: вже аптечку виймати - чи почекати...
...З одного боку, добре, кооли сам удома, а з другого - зле:( Нікому рибу припустити.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 серпня 2006 19:42 (UTC)
(Понюхати)
припустиш, як приїдуть
[User Picture Icon]
From:pry4ilok
Date:22 серпня 2006 19:49 (UTC)
(Понюхати)
Неодмінно! Чесно кажучи, люблю готувати, тільки щоб це не забирало багато часу... Та, я все люблю робити!:)

Смачного!
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 серпня 2006 19:50 (UTC)
(Понюхати)
:) я ж такі рецепти й вибираю, щоб легко і швидко
[User Picture Icon]
From:pry4ilok
Date:22 серпня 2006 19:53 (UTC)
(Понюхати)
Та я ж помітила! Дякую... Ой, який класний юзерпик, аж серце защеміло... Заждалося нас наше рідне, доки ми, як цікаві діти, все по світах та по світах:)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:22 серпня 2006 19:54 (UTC)
(Понюхати)
До свята спеціально берегла картинку%)
[User Picture Icon]
From:nix25m9_2
Date:23 серпня 2006 06:56 (UTC)
(Понюхати)
Оце файно. Занотую і цей рецептик :)
Вже в мене є дві фірмові страви від markitka.
Правда ще жодної не готував, але колись я таки їх точно приготую і поділюсь враженнями.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:23 серпня 2006 07:58 (UTC)
(Понюхати)
%)) якшо клацнути на тег "гастрономічне", то ще щось знайдеться