КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Шипучка

Листки чорної смородини перебирають, промивають і обварюють кип"ятком, кладуть цукор, нарізаний лимон без зернят, накривають серветкою і дають прохолонути до температури свіжонадоєного молока.
Після цього вливають розведені дріжджі, ставлять в тепле місце і залишають там доти, поки не з"являться пухирці, потім проціджують, розливають в пляшки, кладуть в кожну з них по родзинці, закорковують і ставлять на холод.

На 8л води - 1кг листків чорної смородини, 2 лимони, 25г дріжджів, 5г родзинок, 500г цукру.
Tags: Запаси, Напої
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments