?

Log in

No account? Create an account
23 серпень 2006 @ 12:25 Шипучка
Листки чорної смородини перебирають, промивають і обварюють кип"ятком, кладуть цукор, нарізаний лимон без зернят, накривають серветкою і дають прохолонути до температури свіжонадоєного молока.
Після цього вливають розведені дріжджі, ставлять в тепле місце і залишають там доти, поки не з"являться пухирці, потім проціджують, розливають в пляшки, кладуть в кожну з них по родзинці, закорковують і ставлять на холод.

На 8л води - 1кг листків чорної смородини, 2 лимони, 25г дріжджів, 5г родзинок, 500г цукру.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:a_ga_ta
Date:23 серпня 2006 09:58 (UTC)
(Понюхати)
занятно :) я вот, например, не знаю температуру свеженадоеного молока :) ну, теоретически представляю, что это должна быть температура тела коровы, наверное, 38 градусов цельсия, но сравнение все равно прикольное :) это рецепт из какой-то старой книги, наверное?.. когда еще за молоком ходили к корове, а не в супермаркет :)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:23 серпня 2006 10:13 (UTC)
(Понюхати)
все вірно
біля 37*С