КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Айвар


  • 3кг солодкого перцю
  • 1кг баклажанів
  • 6 цибулин
  • 200мл олії
  • головка часнику
  • 50мл оцту
  • сіль, перець , цукор


Перець та баклажани помістити до розігрітої духовки, запікати доки не стануть м"якими.
Це можна зробити на решітці з вугликами, вийде набагато смачніше.

Їх помістити в поліетиленовий пакет на 10 хвилин, затім зняти з овочів шкірку.
Видалити плодоніжки та насіння, дрібно посікти масу сікачем, всипати терту на терці половину цибулі,  товчений часник.
Спасерувати на олії другу половину посіченої цибулі, всипати до неї приготовлену масу та тушкувати на малому вогні під кришкою біля чотирьох годин, доливаючи решту олії.
За п"ять хвилин до кінця варіння  влити оцет, всипати цукор, поперчити та посолити до смаку.
Готовий айвар розлити в підготовлені банки, закрити кришками та винести в прохолодне місце для зберігання.
Для довготривалого зберігання, банки з айваром  необхідно стерилізувати.
Tags: Закуска, Запаси, Овочі
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments