?

Log in

No account? Create an account
24 серпень 2006 @ 13:22 Айвар

  • 3кг солодкого перцю
  • 1кг баклажанів
  • 6 цибулин
  • 200мл олії
  • головка часнику
  • 50мл оцту
  • сіль, перець , цукор


Перець та баклажани помістити до розігрітої духовки, запікати доки не стануть м"якими.
Це можна зробити на решітці з вугликами, вийде набагато смачніше.

Їх помістити в поліетиленовий пакет на 10 хвилин, затім зняти з овочів шкірку.
Видалити плодоніжки та насіння, дрібно посікти масу сікачем, всипати терту на терці половину цибулі,  товчений часник.
Спасерувати на олії другу половину посіченої цибулі, всипати до неї приготовлену масу та тушкувати на малому вогні під кришкою біля чотирьох годин, доливаючи решту олії.
За п"ять хвилин до кінця варіння  влити оцет, всипати цукор, поперчити та посолити до смаку.
Готовий айвар розлити в підготовлені банки, закрити кришками та винести в прохолодне місце для зберігання.
Для довготривалого зберігання, банки з айваром  необхідно стерилізувати.
Дослід
кіт
kag0r: