?

Log in

No account? Create an account
24 серпень 2006 @ 20:58 Чебуреки
Закип"ятити склянку води з ложкою олії та пів-чайної ложки солі.
Заварити в ній склянку борошна.
Коли суміш трохи охолоне,вбити яйце та досипаючи потрохи борошно, замісити круте тісто.
На це піде біля 2-3 склянок.
Дати тісту вистигнути та вистоятися.
Тісто, замішане таким способом є досить пластичним, добре розтягується та не рветься при розтачуванні в тонкий лист.
Тісто довго не черствіє, його можна зберігати декілька днів у холодильнику.
Для начинки можна взяти молодої свинини, телятини, баранини чи суміші з них.
Фарш має бути достатньо жирним та дрібним, сирої цибулі має бути в співідношенні 1:1 по вазі до м"яса.
М"ясо для нього  треба два рази разом з цибулею перепустити через м"ясорубку з дрібною сіткою, посолити, поперчити.
До фаршу можна добавити відвареного рису, тертого твердого сиру - 100г на 1кг м"яса, зелені - себто коріндру чи петрушки, кропу.
Також можна зробити начинку  з домашнього сиру та цибулею, 
зеленню кропу і петрушки в співвіношенні 2 : 1.
На кілограм м"яса до фаршу треба влити біля склянки холодної води -  тоді начинка буде соковитішою та смачною.
Замість води можна влити кефір.
З тіста розтачати млинці,діаметром 15см та товщиною біля 2мм.
На них положити по ложці фаршу, зложити вдвоє та защепити краї виделкою.
Затім приплюснути їх долонею.
З одного кілограма фаршу має вийти більше тридцяти чебуреків.
Смажать чебуреки в пательні на добре розігрітій олії з двох сторін.
Дослід
кіт
kag0r: