КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Шакшука

  • 5 яєць
  • 1 цибулина
  • 2 зубки часнику
  • 2 солодких перця 
  • 500г помідор
  • 1  ложка оцту, кмін 
  • 1 ч. ложка цукру, зелень петрушки
  • олія, білий перець, сіль

Цибулю та часник дрібно посікти, перець почистити, порізати квадратиками, все спасерувати на олії під покришкою.
Тим часом помідори занурити на декілька хвилин у киплячу воду, 
протерти через сито, томат вилити до пательні з овочами.
Влити оцет, всипати цукор.
Тушкувати під покришкою до готовності.
Затім в овочевій масі ложкою зробити лунки та вибити в них яйця.
Обережно за допомогою виделки розмішати білок в томаті не чіпаючи жовтків.
Коли білки яєць побіліють, зняти з вогню, всипати дрібку товченого кміну, поперчити та посолити 
до смаку, посипати зеленню, подати до столу.
Для любителів "гострого" - при тушкуванні овочів можна вкинути червоний перчик.

Шакшука - страва арабської кухні.
Tags: Закуска, Овочі, Олія, Яйця
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments