?

Log in

No account? Create an account
04 вересень 2006 @ 18:54 Картопля фарширована
  • картопля (3-4 на порцію)
  • свинний фарш (25г на картоплину)
  • борошно
  • лавровий лист, перець
  • морквина
  • цибулина
  • зелень петрушки
  • сметана, масло вершкове

Мамин рецепт 
Для страви треба вибирати округлі середніх розмірів картоплини. 
Почистити картоплини, обрізати з двох сторін вершечки.
За допомогою овочевого ножа зробити лунки в картоплинах.

Порізати цибулину смужками, морквину натерти на грубій терці.

Частину цибулі натерти на дрібній терці до фаршу, затім його посолити та поперчити.
За допомогою чайної ложки наповнити картиплини.
На одну картоплину йде приблизно 25г фаршу.

Приготувати заливку.
Для цього треба спасерувати дві ложки борошна, затім всипати дві ложки вершкового масла, розмішати. 

Влити дві ложки сметани кімнатної температури, розмішати, затім влити склянку гарячої води, всипати 2 ч. ложки солі, довести до кипіння.

Порізані овочі всипати до чавунця, встромити в них картоплини, 
положити  три лаврових листки та 6 зерен перцю,  декілька гілочок петрушки.

Залити картоплю підливкою, накрити покришкою.
Тушкувати в розігрітій духовці протягом 40-45хв..

Страву до столу подають гарячею, з розрахунку - 3-4 картоплини на порцію.

Дослід
кіт
kag0r: