КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Картопля фарширована

  • картопля (3-4 на порцію)
  • свинний фарш (25г на картоплину)
  • борошно
  • лавровий лист, перець
  • морквина
  • цибулина
  • зелень петрушки
  • сметана, масло вершкове

Мамин рецепт 
Для страви треба вибирати округлі середніх розмірів картоплини. 
Почистити картоплини, обрізати з двох сторін вершечки.
За допомогою овочевого ножа зробити лунки в картоплинах.

Порізати цибулину смужками, морквину натерти на грубій терці.

Частину цибулі натерти на дрібній терці до фаршу, затім його посолити та поперчити.
За допомогою чайної ложки наповнити картиплини.
На одну картоплину йде приблизно 25г фаршу.

Приготувати заливку.
Для цього треба спасерувати дві ложки борошна, затім всипати дві ложки вершкового масла, розмішати. 

Влити дві ложки сметани кімнатної температури, розмішати, затім влити склянку гарячої води, всипати 2 ч. ложки солі, довести до кипіння.

Порізані овочі всипати до чавунця, встромити в них картоплини, 
положити  три лаврових листки та 6 зерен перцю,  декілька гілочок петрушки.

Залити картоплю підливкою, накрити покришкою.
Тушкувати в розігрітій духовці протягом 40-45хв..

Страву до столу подають гарячею, з розрахунку - 3-4 картоплини на порцію.

Tags: Другі страви, М'ясо та лівер, Овочі
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments