- 300г борошна
- 20г пивних дріжджів
- 100мл молока
- 50г вершкового масла
- 1,5 ч. ложки солі
- 0,5 ч. ложки цукру
- 2 яйця
До борошна влити тепле молоко, в якому попередньо розчинити дріжджі,
всипати сіль, цукор, масло кімнатної температури, вибити яйця.
Замісити тісто.
Воно не має бути дуже тугим.
Залишити його в теплі на годину для дозрівання.
Розтачати з тіста лист.
всипати сіль, цукор, масло кімнатної температури, вибити яйця.
Замісити тісто.
Воно не має бути дуже тугим.
Залишити його в теплі на годину для дозрівання.
Розтачати з тіста лист.
Тісто поділити на кульки величиною з яйце, приблизно вагою по 50-60г.
Розтачати з них варениці.
Приготувати начинку з відварених яєць та кропу, посоливши та поперчивши,
та начинку з бринзи і петрушки.
Затім положити по ложці фаршу на варениці.
Акуратно зліпити кінці варениць.
Виробити руками пиріжки.
Виложити їх у пательню, змастити яйцем.
Помістити пательню до розігрітої духовки (біля 200*С), випікати 25-30хв..