- 400г гарбуза
- склянка довгозернистого рису
- часник, перець
- зелень петрушки, сіль
- вершкове масло, приправа "Vegeta"
Гарбуз почистити, порізати на невеликі кубики, висипати до пательні, положити туди ложку масла і під покришкою на малому вогні тушкувати протягом 15-ти хвилин.
Затім до нього положити два зубки часнику, лавровий листок, 5 зерен перцю, всипати рис та посіченої зелені петрушки, ч. ложку приправи "Vegeta".
Посолити до смаку та влити дві склянки гарячої води, перемішати, довести до кипіння, накрити покришкою, скрутити вогонь до мінімуму та готувати 18-20 хвилин.
Подавати як другу страву.
Якщо до вподоби, то можна до каші влити трохи гарячого молока.
Також гарбуз можна заготовити на зиму.
Для цього його порізати на скибки, вибрати насіння,
зрізати шкірку та порізати на невеликі кубики.
Розфасувати до пакета.
Пакет помістити до морозилки з температурою -22-24*С для заморозки.
Для подальшого довготривалого зберігання достатньо температури -18*С.